Cod portocaliu de inundații pentru mai multe râuri din Caraș-Severin și Timiș

De: Carmen Ulian / 31.07.2014, 10:47
Cod portocaliu de inundații pentru mai multe râuri din Caraș-Severin și Timiș
Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundații valabil pentru mai multe râuri din Caraș-Severin și Timiș. Cosul roșu este valabil pentru Argeș, Vâlcea, Olt și Teleorman.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis cod portocaliu de inundații valabil pentru mai multe râuri din județele Caraș-Severin și Timiș.

Una dintre avertizări, valabilă până la ora 14.00, vizează râurile mici din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, bazinul inferior al Timișului, Bârzava și Moravița din județul Timiș.

Tot sub cod portocaliu se află, până la ora 15.00, râurile mici din bazinele hidrografice Caraș, Cerna și bazinul superior al Timișului din județul Caraș-Severin, conform unei alte avertizări.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropotv.ro

Până pe data de 1 august, ora 03.00 este valabil codul portocaliu de inundații. Va ploua torențial și se vor cumula local cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat peste 70 l/mp, în cursul nopții de miercuri spre joi (30/31 iulie) în județul Caraș-Severin, iar pe parcursul zilei de joi, 31 iulie și în județele Mehedinți și Dolj.

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod roșu de inundații în județele Argeș, Vâlcea, Olt și Teleorman, valabilă până vineri după-amiază, alte zece județe fiind atenționate cu cod portocaliu.

Meteorologii au emis și un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ în intervalul 31 iulie – 1 august ora 10.00.

În intervalul menționat instabilitatea atmosferică va fi accentuată în sud-vestul țării, precum și în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 50 l/mp.

Dacă ai planuri de pescuit află de la noi valorile solunarului pe zile și pe luni. Fir întins!

solunar iulie