COD PORTOCALIU de viscol și ninsori în șapte județe

Apropo.ro / 24.01.2013, 20:21
COD PORTOCALIU de viscol și ninsori în șapte județe
Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de viscol și ninsori valabilă pentru șapte județe, până vineri la ora 20.00. Rămâne valabil și codul galben de ploi pentru Dobrogea, Muntenia, Oltenia.

Update:

Administrația Națională de Meteorologie va menține codul portocaliu de viscol până la ora 20.00, iar ulterior va anunța codul galben de vânt puternic în Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Argeș, Mehedinți, Dolj, Olt, precum și în alte zone din Dobrogea și Muntenia.

LISTA DRUMURILOR ÎNCHISE SAU CU TRAFIC RESTRICȚIONAT

Tot până vineri seara, la ora 20.00, va fi menținut și codul galben de viscol anunțat anterior în județele Suceava, Botoșani, Harghita, Covasna, Brăila, Tulcea și, parțial, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Brașov și Dâmbovița.

Cele două mesaje rămân în vigoare până la ora 20.00 după care, până la ora 4.00 dimineața, va fi cod galben pentru vânt puternic, deși cantitatea de zăpadă va fi destul de mică în comparație cu ce este astăzi„, a anunțat directorul ANM, Ion Sandu.

Știrea inițială:

ANM a emis o avertizare de cod portocaliu de viscol și ninsori valabilă pentru șapte județe, pentru vineri de la orele 04.00 până la 14.00.

Click aici pentru vremea în detaliu. Vremea apropo

Avertizarea de cod portocaliu de ninsoare și viscol este valabilă pentru județele Vrancea, Bacău, Galați și zonele de munte.

În sudul și centrul Moldovei va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări care vor depăși la rafală 70 km/h și va fi viscol ce va determina reducerea vizibilității sub 50 m.

În județele Vrancea, Bacău, nordul județului Galați și în zona de munte a județului Buzău ninsoarea va fi mai puternică în prima parte a intervalului, apoi va slăbi în intensitate, dar vântul va continua să bată cu putere viscolind și troienind zăpada.

Codul galben de ploi este valabil în continuare pentru intervalul 25 ianuarie ora 04.00 – 25 ianuarie ora 14.00

În intervalul menționat, va ninge în Moldova și în zona Carpaților Orientali și a Munților Bucegi, iar în primele ore va continua să plouă abundent în nordul Dobrogei și al Munteniei. Vor mai fi condiții polei.

În estul și sud-estul țării vântul va avea intensificări susținute, cu viteze ce vor depăși la rafală 50…60 km/h.

Notă: Vor fi ninsori și în partea de vest, nord-vest și centru a țării, izolat mai consistente în Transilvania.

Vezi cum va fi vremea până pe 3 februarie!

VREMEA.APROPO.RO

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro