Cod portocaliu și galben de ploi în mai multe județe din țară

De: Carmen Ulian / 28.07.2014, 10:45
Cod portocaliu și galben de ploi în mai multe județe din țară
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu și galben de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ, valabilă de luni de la ora 10.00 până marți la ora 10.00.

Meteorologii au extins codul portocaliu de ploi și vijelii până marți, la ora 03.00. Va ploua torențial și se vor acumula local cantități de apă de 50-70 de litri pe metru pătrat și izolat peste 80 de litri pe metru pătrat.

În după-amiaza zilei de luni, 28 iulie și în prima parte a nopții de luni spre marți (28/29 iulie), în județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Olt și Argeș va ploua torențial și se vor cumula local cantități de apă de 50…70 l/mp și izolat peste 80 l/mp.

În intervalul menționat instabilitatea atmosferică va fi accentuată în special în jumătatea de vest a țării, precum și în zona de munte. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie în Oltenia, Banat, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și vestul Munteniei. Cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 50 l/mp și va cădea grindină.