Cod rosu de ninsori in Bulgaria

Apropo.ro / 27.01.2012, 15:00
Cod rosu de ninsori in Bulgaria
Vremea s-a inrautatit in Bulgaria, vecinii nostri aflandu-se sub semnul codului rosu de ninsoare si viscol.

In decursul zilei de ieri, Mediafax anunta ca 14 regiuni din Bulgaria erau vizate de o avertizare cod portocaliu din cauza ninsorilor si conditiilor dificile de trafic.

Circulatia se desfasura cu dificultate in regiunile Smolian, Pazardgic, Sumen, Veliko Tarnovo, Sofia, Penik si Kiustendil. Agentia nationala pentru infrastructura rutiera a primit aproximativ 2.000 de apeluri telefonice pe parcursul noptii, relata site-ul Novinite.com, citat de Mediafax.

Situatia este extrem de grava in nord-estul Bulgariei, in regiunile Ruse, Dobici, Varna si Razgrad, unde continua sa ninga.

Traficul in regiunea Dobrici este intrerupt din cauza drumurilor acoperite cu zapada. Circulatia camioanelor care au peste zece tone este interzisa pe tot teritoriul Bulgariei.

Autoritatile au rugat cetatenii sa ramana in locuinte, daca nu au probleme urgente de rezolvat.

Din nefericire, Bulgaria a primit cod rosu de ninsori. Majoritatea drumurilor au fost inchise, iar multe localitati din nordul tarii sunt izolate din cauza troienelor.

Ninsorile abundente au afectat sistemul de electricitate, iar peste 4.400 de consumatori au ramas fara curent electric. Echipele de interventie incearca sa curete soselele, insa ninsoarea si viscolul fac ca eforturile lor sa para zadarnice.

Iarna a afectat in mod serios Europa de Est. Cu ninsori abundente si viscol se confrunta si Serbia, Kosovo si Rusia.

Traficul dinspre Grecia si Turcia, prin Bulgaria, catre Romania a fost oprit.

Ministerul de Interne a pus la punct detaliile legate de aplicarea masurii la punctele de frontiera. Traficul de tranzit va fi reluat dupa ce soselele vor fi curatate de zapada si granita cu Romania va fi deschisa, a precizat Liliana Pavlova.