Cod rosu – doua zile consecutiv peste 41 de grade Celsius

Apropo.ro / 23.07.2007, 14:13
Cod rosu - doua zile consecutiv peste 41 de grade Celsius
Pentru instituirea avertizarii cu cod rosu este nevoie ca doua zile consecutiv sa se prognozeze temperaturi de cel putin 41 de grade Celsius în aceeasi zona, a declaral, luni, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu. "Asa cum am mai precizat, daca doua zile

Pentru instituirea avertizarii cu cod rosu este nevoie ca doua zile consecutiv sa se prognozeze temperaturi de cel putin 41 de grade Celsius în aceeasi zona, a declaral, luni, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu.

„Asa cum am mai precizat, daca doua zile la rând temperaturile se prognozeaza sa depaseasca 41 de grade Celsius dupa masuratorile meteorologice, atunci, conform legii, se instituie codul rosu. Nu am avut nicio restrictie din partea nimanui în a institui o astfel de avertizare si, iata, daca prognoza ne-a spus asa, a aparut si codul rosu”, a declarat Sandu agentiei MEDIAFAX.

Acesta a precizat ca proaspat instituitul cod rosu este pentru judetele Dolj, Olt, Teleorman, Ilfov, Giurgiu si Bucuresti, zone în care, conform legii, temperaturile înregistrate sau prognozate depasesc în doua zile consecutiv valoarea de 41 de grade Celsius.

Zonele din sudul judetelor Teleorman, Olt si Dolj, precum si întreaga suparafata a judetelor Giurgiu, Ilfov si municipiului Bucuresti au fost avertizate cu cod rosu pentru ziua de marti, 24 iulie.

Datele prezentate duminica indicau un numar total de 15 decese urmare a temperaturilor ridicate din ultima saptamâna, dintre care sase cazuri înregistrate în cursul zilei de sâmbata, 21 iulie.

Decesele determinate de canicula erau consemnate în judetele Iasi, Ilfov si Bacau (câte doua cazuri), Botosani, Vrancea, Buzau, Galati, Arges, Dâmbovita, Arad, Caras-Severin si Bihor (câte un caz).

Mediafax