Cod roșu în Buzău, Vrancea și Brăila. Cod portocaliu și galben în alte 21 de județe

De: Carmen Ulian / 29.12.2014, 11:22
Cod roșu în Buzău, Vrancea și Brăila. Cod portocaliu și galben în alte 21 de județe
Meteorologii au emis o nouă avertizare de cod portocaliu, valabilă pentru județele Buzău, Vrancea, Brăila, Tulcea, Ialomița, Galați, Vaslui, Bacău și Prahova, în timp ce cea de cod galben a fost restrânsă la 15 județe din jumătatea estică și nordul țării, până luni la ora 18.00.

Circulația rutieră este întreruptă pe tronsoane de drumuri naționale din Buzău, Ialomița, Brăila, Vrancea și Galați, din cauza ninsorii abundente și viscolului. Nouă trenuri care circulă în județele avertizate cu coduri roșu și portocaliu au fost anulate.

Luni, ora 11:00 – CFR: 23 de trenuri cu rute spre Galați, Constanța și București, anulate

CFR Călători a anulat 23 de garnituri de tren cu rute spre Galați, Constanța și București, iar pe regionala Galați, două trenuri sunt oprite între stații, unul din cauza ruperii liniei de contact, iar celălalt pentru curățarea macazurilor.

Pe raza regionalei Galați, circulația feroviară se desfășoară cu dificultate din cauza ninsorii și a viscolului, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR.

Trenul Regio 7373 a fost oprit între Traian Sat și Lacu Sărat, urmând să fie tractat cu locomotivă Diesel, din cauza ruperii liniei de contact.

De asemenea, trenul Interregio 1771 a fost oprit în stația Făurei, pentru curățarea macazurilor.

Trenurile Interregio 1732 și Regio 7002, care au fost de asemenea oprite pe trasee, din cauza vremii, și-au reluat circulația, a precizat sursa citată.

Citește mai multe detalii pe Mediafax