Codul portocaliu de caniculă extins pentru mai multe județe din sudul țării

Apropo.ro / 29.07.2013, 17:00
Codul portocaliu de caniculă extins pentru mai multe județe din sudul țării
Administrația Națională de Meteorologie a anunțat extinderea codului portocaliu de caniculă pentru câteva orașe din sudul țării, printre care și București.

Canicula va persista marți în sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime vor înregistra valori de 36….38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Marți 30 iulie în județele Dolj, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Călărași și Ilfov (inclusiv municipiul București) temperaturile maxime se vor situa între 38 și 40 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toată țara. Îndeosebi seara și noaptea vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, averse ce vor avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și se va semnala grindină.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

Marți, 30 iulie 2013, vremea în România va fi caracterizată în continuare de temperaturi ridicate, fiind semnalate însă și ploi. Canicula se va manifesta în special în regiunile sudice, în a doua parte a zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în nordul Moldovei și 38 de grade, pe arii restrânse, în sudul țării, iar cele minime între 11 și 21 de grade.

În nordul, centrul, estul și sud-estul țării cerul va fi temporar noros după-amiaza și noaptea, fiind prognozate averse și descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar aversele izolate. Temporar vântul va prezenta intensificări, la început în regiunile vesice, apoi și în restul teritoriului.

Pe Litoral, cerul va fi senin. Maxima zilei: 32°C

În București vremea va fi caniculară după-amiaza. Seara și noaptea se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

De miercuri, meteorologii anunță o  schimbare a vremii, cu înnorări temporare, local, averse și descărcări electrice. Temperaturi maxime de până la 34-35 de grade Celsius.