Codul portocaliu de ploi torențiale expiră joi la ora 02.00

De: Carmen Ulian / 14.05.2014, 10:30
Codul portocaliu de ploi torențiale expiră joi la ora 02.00
Meteorologii au emis un cod galben și un cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ în următoarele ore. Riscul de inundații este crescut. Află harta zonelor afectate.

Avertizarea de cod portocaliu emisă de meteorologi expiră joi, la ora 02.00. Codul portocaliu de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică este valabil în intervalul miercuri, 14 mai, ora 16.00 până joi, 15 mai, ora 02.00.

În județele Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea ploile vor avea caracter torențial, iar în intervalul menționat se vor cumula local peste 60…70 l/mp.

ANM a emis și un cod galben de ploi valabil pentru intervalul 14 mai, ora 12.00 până pe 15 mai, ora 18.00.

meteo

În intervalul menționat instabilitatea atmosferică se va manifesta în cea mai mare parte a țării prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat căderi de grindină. În Banat, Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, precum și în vestul și sudul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Începând cu data de 14 mai 2014 ora 00:00 râurile din bazinele hidrografice: Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna (județele Timiș și Caraș-Severin), Drincea (județul Mehedinți), Desnățui (județul Dolj), pe Jiu și afluenții săi (județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj) vor intra sub această avertizare.

Hidrologii au anunțat că începând de miercuri de la ora 9.00 avertizarea este valabilă și pe unii afluenți ai Oltului mijlociu și inferior din județele Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj și Sibiu, pe unii afluenți ai Mureșului din județul Hunedoara, pe Călmățui și Vedea (județele Olt, Argeș și Teleorman), Argeș și afluenți (județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Călărăși), Ialomița (județele Dâmbovița, Prahova, Ilfov și Ialomița), Buzău (județele Covasna, Buzău și Brăila), Râmnicul Sărat (județele Buzău și Vrancea), Putna (județul Vrancea).

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe  vremea.apropo.ro

În intervalul 14 mai 2014 ora 14.00 – 15 mai 2014 ora 9:00 va intra în vigoare codul portocaliu pentru versanți, torenți, pâraie și pe râurile mici din zonele de deal și de munte din județele Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea.

În intervalul miercuri, ora 20.00 – joi, ora 22.00 va fi cod portocaliu de inundații pe Lotru, Olteț și alți afluenți ai Oltului mijlociu și inferior din județele Gorj, Olt, Vâlcea și Dolj, pe râurile din bazinul superior al Argeșului (județul Argeș), în bazinul superior al Vedei (județele Olt și Argeș) și pe afluenții săi din județul Teleorman, pe Teleorman amonte S.H. Tătărăștii de Sus (județele Argeș și Teleorman) și pe Neajlov amonte de S.H. Vadu Lat (județele Argeș, Dâmbovița și Giurgiu), pe Ialomița și afluenții săi amonte S.H. Coșereni (județele Dâmbovița, Prahova, Ilfov și Ialomița).

Dacă ai planuri de pescuit află de la noi valorile solunarului pe zile și pe luni. Fir întins!

solunar mai