Codul Rutier 2013: Reguli aspre pentru mopediști, motociliști și bicicliști

Apropo.ro / 08.08.2013, 15:20
Codul Rutier 2013: Reguli aspre pentru mopediști, motociliști și bicicliști
Noul Cod Rutier nu permite mopediștilor și motociliștilor transportul pasagerilor băuți, iar bicicliștii vor trebui să umble cu buletinul asupra lor.

Mopediștii și motociliștii nu mai au voie să transporte pasageri băuți, iar bicicliștii sunt obligați să aibă asupra lor un act de identitate, conform noilor modificări aduse Codului Rutier, care intră în vigoare joi.

De asemenea, acolo unde nu există piste special amenajate pentru bicicliști, aceștia pot circula pe banda 1, cât mai aproape de bordură, astfel încât să nu încurce circulația.

Noul Cod Rutier mai prevede ca atât bicicliștii, cât și mopediștii au obligația să circule pe un sigur rând, unul în spatele celuilalt.

Un biciclist care circulă pe trotuar, pe pista special amenjată, este obligat să coboare de pe vehicul atunci când traversează pe la trecerile pentru pietoni.

În ce privește modificările aduse examenului pentru permisul auto, proba teoretică este valabilă un an de la promovare, fără a fi nevoie să fie susținută din nou în acest interval.

În același timp, cei care posedă permise auto din categoria B, BE, C sau CE au dreptul să conducă și tractoare.