Coeficientul UEFA al Romaniei, in cadere libera (Prosport)

Apropo.ro / 29.11.2008, 11:18
Coeficientul UEFA al Romaniei, in cadere libera (Prosport)
Mandria de a avea sapte echipe la startul cupelor europene s-a transformat foarte repede intr-o uriasa dezamagire, scrie Prosport.

Mandria de a avea sapte echipe la startul cupelor europene s-a transformat foarte repede intr-o uriasa dezamagire. Eliminarea in bloc a tuturor reprezentantelor noastre inca din primul tur al Cupei UEFA a redus la zero sansele Romaniei de a se prezenta din sezonul 2010-2011 cu doua echipe direct in grupele Ligii Campionilor si de a avea macar patru formatii in UEFA Europa League.

"E pacat ca unii isi bat joc de niste puncte pe care altii le-au castigat greu. O sa ajungem sa avem iar trei echipe in Europa, ca pe vremuri", a declarat Razvan Lucescu, cel care acum doua sezoane mergea cu Rapidul pana in sferturile Cupei UEFA.

In sezonul in curs, Romania se regaseste abia pe locul 21 in topul coeficientilor de tara, singura sansa de a mai redresa ceva avand-o Steaua, si asta numai in cazul in care ros-albastrii vor reusi sa se califice in Cupa UEFA.

"In Romania e un ciclu. Steaua face puncte pentru tara in Europa, altii le pierd si apoi, dupa doi-trei ani, trebuie sa traga Steaua tare ca sa recupereze ce s-a pierdut", a ilustrat situatia actuala si Gigi Becali, finantatorul din Ghencea.

Mai multe detalii despre coeficientul UEFA al Romaniei, pe Prosport.ro

Foto: MediafaxFoto