Cofetaria online Carinasweets te ajuta sa ai parte de o masă de Crăciun îmbelșugată!

Apropo.ro / 23.12.2020, 12:39
Cofetaria online Carinasweets te ajuta sa ai parte de o masă de Crăciun îmbelșugată!

Majoritatea oamenilor deja au început să cumpere tot ce le-ar putea trebui pentru masa de Crăciun, cu toate astea, mereu va fi aglomerație în magazine în această perioadă, inclusiv în ziua Crăciunului. Febra cumpărăturilor ne poate acapara pe toți, și asta pentru că ne dorim să avem parte de sărbători magice alături de cei dragi, motiv pentru care căutăm ca și mesele din preajma sărbătorilor de iarnă să fie mereu îmbelșugate și bogate. Dacă ești în criză de timp, atunci nu mai amâna nici o secundă cumpărăturile pentru masa de Crăciun, pentru că acestea sunt extrem de importante. Iar în cazul în care nu ai idei și nu știi ce anume să mai pui pe masă în acest an, iată câteva recomandări care sunt menite să îți ușureze puțin munca de organizare (cel puțin în ceea ce privește felurile de mâncare și deserturile, dar și ambianța):

  • Începe cu câteva platouri de aperitive, care să conțină produse și / sau alimente reci, din carne sau de origine vegetală. Optează pentru felurite mezeluri premium, brânzeturi fine, alimente din pește (icre) și măsline (variate). În cazul mezelurilor, nu cantitatea este importanta, ci calitatea alimentelor, dar și ornamentul platourilor. Optează pentru un design de master chef, ca să fii admirat/ă pentru efort. Se spune că noi, oamenii, mâncăm întâi cu ochii, așadar nu neglija acest aspect, pe cât de mărunt, pe atât de important. Dacă nu ai idei, poți opta pentru tutorialele online ale master chefilor sau a altor bucătari iscusiți și talentați.
  • Felul al doilea trebuie să fie cel mai consistent și este de preferat ca toate felurile de mâncare servite să fie calde. Masa de Crăciun trebuie să fie îmbogățită cu o friptură sau două (de pui sau de curcan) întregi, garnituri asezonate din legume fierte sau făcute la abur, fripturi de porc sau de vițel și salate din legume proaspete. Pentru un plus de rafinament, optează pentru sosuri făcute în casă pentru salate sau fripturi. Nu uita să folosești și condimente de sezon (rozmarin, busuioc, oregano și așa mai departe), dar și scorțișoară, cocos, mentă.
  • Nu uita, la final, de deserturi! Atât cei mici, cât și adulții se bucură atunci când savurează o prajitură sau o felie de tort. Așadar, optează pentru prăjituri făcute în casă, după preferințe. Dacă nu mai ai timp să te ocupi și de acest aspect, poți oricând să apelezi la o cofetărie, de exemplu cofetaria online Carinasweets și să comanzi deserturile preferate de acolo. Shopping-ul online este mult mai popular în această perioadă, deoarece îți scutește timp și bani prețioși și nu mai trebuie să înfrunți aglomerația și cozile din magazinele fizice sau din trafic. Shopping online = shopping inteligent.
  • Băuturile trebuie să fie și ele prezente, încă de la felul principal și până la finalul mesei (care include mai multe rânduri / feluri de mâncare). Fiind vorba despre ocazii speciale, băuturile pot fi dintre cele mai diverse, alcoolice și non – alcoolice, astfel încât invitații de toate vârstele să se bucure de ele (iar apa nu face excepție de la regula aceasta, deoarece este singura care hidratează organismul exact așa cum are nevoie și facilitează, în același timp, digestia alimentelor grele, dacă este băută la o jumătate de oră după masă). Nu beți niciodată apă în timpul mesei, deoarece vă va da senzația de plin (nu de sațietate, care este cu totul altceva). Iar pentru sărbători fără incidente neplăcute, consumul de alcool trebuie să fie moderat.
  • Pe lângă aspectul alimentar, masa de Crăciun trebuie să fie decorată ca atare, ca să atragă invitații prin frumusețea ei. Fețele de masa și servețelele tematice, tacâmurile și vesela de petrecere, precum și alte accesorii decorative (decorațiuni de Crăciun din brad artificial, conuri, globulețe și așa mai departe) sunt extrem de folositoare, iar efectul vizual va fi unul garantat. În plus, toți invitații se vor simți mult mai bine primiți la masă (indiferent de locul pe care îl ocupă), deoarece fix aceste decorațiuni sunt cele care îmbie la astfel de activități de familie.
  • Televizorul poate fi o opțiune pentru tine, dacă printre invitați există și persoane în vârstă care vor să se delecteze cu programe TV tematice, însă ambianța trebuie menținută astfel încât să fie păstrată conexiunea și socializarea verbală și fizică pentru cât mai mult timp cu putință. Optează pentru jocuri de societate, colinde clasice care să răsune în fundal, dar și pentru instalații luminoase care să anime atmosfera. Scapă de lumina prea puternică de la becul / becurile lustrelor și optează pentru instalații de Crăciun și pentru lumânări. Lumina ambientală mai difuză este mai plăcută și va da senzația de căldură (atât fizică, cât și sufletească).

Crăciunul este cea mai frumoasă și așteptată sărbătoare din an, care are puterea de a apropia familia. Așadar, bucurați-vă împreună de aceste clipe magice și nu ezitați să pregătiți împreună casa și masa pentru această perioadă. Aceste activități sigur vă vor aduce bucurie în suflet și vă vor apropia mult mai mult. Puteți să faceți cumpărăturile împreună sau să împărțiți task-urile pe echipe, astfel încât în ziua cea mare să fie gata toate pregătirile dorite. Masa îmbelșugată nu se rezumă doar la cantitatea de mâncare pe care o gătești, ci la fericirea din jurul ei care este emanată de persoanele care se așaza la masă. Bogăția Crăciunului semnifică mult mai mult decât un stomac plin – semnifică o inimă plină de recunoștință, de bucurie, de iubire și de pace, criterii care sunt musai să fie împărtășite cu toți cei dragi, fără excepție.