Cojile de nuci. Ce proprietăți au cojile de nuci

De: Carmen Ulian / 04.11.2014, 15:38
După ce vei citi despre proprietățile cojilor de nuci nu le vei mai arunca data viitoare.

Cojile de nuci, verzi sau uscate, au un rol benefic asupra organismului uman. La fel de bune sunt miezul de mucă și frunzele.

Nucile sunt mai nutritive decât carnea, ouăle, laptele, și de aceea specialiștii le recomandă în anemii, epuizare nervoasă, convalescență, etc. Se consumă 4-7 nuci pe zi, pentru a nu suferi apoi de constipație, dureri de cap sau spasme stomacale.

Ceaiul din coji de nuci contribuie la subțierea sângelui, îmbunătățește funcția ficatului, tratează incontinența urinară (miez de nucă prăjită la grătar) , tratează micozele, sifilisul, stafilococii, streptococii.

Cojile au efecte antifungice, stimulează tiroida, antiseptice intestinal, antiinflamatoare, calmante, emoliente, cicatrizante, vermifuge, dezinfectante gastro-intestinale, etc.

De asemenea, ceaiul din coji de nuci este indicat persoanelor care au o lipsă de calciu. Este și bun vitaminizant.

nuci verzi

Coaja uscată a 14 nuci, pisată, se amestecă cu 500 ml țuică și se lasă la macerat 70 de zile. Se ia o linguriță din amestec dimineața, înainte de micul dejun.

Leacul le e indicat și persoanelor cu depuneri de săruri, tromboză, chisturi și tumori, mastopatii fibromatoase.

Tratarea tusei – se pisează 4 nuci întregi, se amestecă cu o lingură de fructe uscate de soc. Se fierbe amestecul în 500 ml apă, pe foc mic, 15 minute. Se răceste, se strecoară și se amestecă cu o lingură de miere de albine. Se bea câte o lingură, de trei ori pe zi, timp de 7 zile.

Pentru ulcer stomacal se prepară un ceai din membranele (pereții care despart miezul nucii) a 4-5 nuci și 250 ml apă clocotită. Se infuzează o oră în termos, se strecoară și se bea câte o linguriță dimineața sau înainte de culcare, pe nemâncate.

Diabet, colită, boli ale traiectului digestiv, tiroidoza, hipertensiune – se tratează cu tinctură din membranele uscate. Acestea se pun într-un borcan de 500 ml se pun, pe o treime a lui, tocate mărunt, apoi se umple borcanul cu țuică și se lasă la macerat 21 de zile. După stoarcere, se păstrează într-o sticluță de culoare închisă. Se bea câte o lingură pusă în 100 ml apă, cu 30 minute înainte de masă.

Problemele de tiroidă se ameliorează dacă zilnic se aplică pe gât, în zona tiroidei, 4-5 straturi de frunze verzi, strivite puțin între degete. Se lasă 6-8 ore pe locul bolnav.

Coaja de nucă verde mai poate fi folosită și pentru a îndepărta negii. Timp de o săptămână, zonele în care sunt prezenți negii trebuie să fie frecate, timp de trei ori pe zi, cu coaja verde în care sunt învelitele nucile.

Durerile de cap pot fi ameliorate cu un amestec format din miezul a zece nuci verzi, măcinat, o lingură miere și un pahar de suc natural.

Ceaiul din coji de nuci este un bun remediu pentru persoanele care vor să scape de tuse.O mână de coji de nucă pot fi puse într-un recipient, este adăugată apă și pus la foc pentru a da în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie.

Ceaiul din coji de nucă are efect excelente impotriva ulcer. Se prepara o infuzie din membranele uscate a 5-6 nuci și o cană de 250 ml de apă clocotită. Se lasă într-un termos o oră, apoi se strecoară și se ia câte o linguriță dimineața pe stomacul gol.

Pentru oboseală, imunitate scăzută, boli de stomac se prepară un sirop din 2 pumni de coji verzi de nucă tocate mărunt, și un litru de apă. se pune amestecul pe fos si fierbe 10 minute, apoi se adaugă cateva cuișoare. Se lasă la răcit, se strecoară și la final se adaugă 1 kg de zahăr tos sau miere de albine. Se toarnă în sticle închise la culoare. Se ia câte o linguriță de sirop, de 3 ori pe zi, după masă.

nuci

Rețete cu nuci

Tinctura din nuci verzi

Nucile verzi se taie cu un cuțit de inox pe un fund de lemn. Se pun într-un borcan de sticlă, amestecate cu zahăr (un pahar la fiecare 10 nuci). Borcanul se ține pe geam, la soare, 10 zile, apoi la întuneric, încă 10 zile. După 20 de zile, se adăugă țuica (pentru adulți 250 ml la fiecare 10 nuci, pentru copii – 250 ml la fiecare 20 nuci). Se macerează încă două săptămâni, apoi se strecoară. Se administrează pentru vindecarea bolilor traiectului digestiv, dureri de stomac și pancreas, cu 12-20 minute înainte de masă. Doza pentru adulți: o lingură; copii până la 5 ani – o linguriță; copii până la 12 ani – 1,5 lingurițe pe zi.

Tocătura de nuci

33 de nuci se pisează apoi se dau prin mașina de tocat carne. Se pun într-un borcan de 3 l, se acoperă cu țuica. Se închide vasul etanș, pentru a evita evaporarea alcoolului. Se lasă la soare timp de 40 zile, agitându-se zilnic. Se strecoară printr-un ciorap (dres de femeie), se stoarce bine și se păstrează în sticlă de culoare închisă la frigider. Se folosește pentru tratarea cancerelor, dar și pentru toate tipurile de helmintiaze (viermi intestinali). Se administrează la fel ca tinctura de nuci verzi.