Colaborare în sectorul telecomunicațiilor

Apropo.ro / 29.04.2004, 10:50
Colaborare în sectorul   telecomunicațiilor
Companiile Cisco Systems (Statele Unite) și Ericsson (Suedia) au ajuns la un acord prin care vor vinde împreuna echipamente companiilor de telefonie din întreaga lume. Potrivit Reuters, acordul va permite celor doi parteneri sa furnizeze echipamente și servicii

Companiile Cisco Systems (Statele Unite) și Ericsson (Suedia) au ajuns la un acord prin care vor vinde împreuna echipamente companiilor de telefonie din întreaga lume.

Potrivit Reuters, acordul va permite celor doi parteneri sa furnizeze echipamente și servicii operatorilor care lanseaza pe piața tehnologii noi, precum transmisia de voce pe Internet. Pentru companiile de telecomunicații, rețelele care funcționeaza cu ajutorul Internetului reprezinta o modalitate de a-și recîștiga clienții, promovînd servicii foarte ieftine. În acest context, furnizorii de echipamente pariaza pe redresarea industriei de telefonie, dupa trei ani de declin.

„Cînd am analizat oportunitațile de pe piața, am înțeles ca o relație mai solida între Cisco și Ericsson ar putea accelera ritmul de dezvoltare a acestor servicii profitabile, ceea ce ne va aduce beneficii atît noua, cît și clienților noștri”, a apreciat directorul executiv al Cisco, John Chambers.

La rîndul lor, clienții potențiali considera ca aceasta alianța are implicații pozitive. „Ne așteptam ca parteneriatul sa ofere beneficii fundamentale, cum ar fi cheltuieli operaționale mici, precum și oportunitați sporite de cîștig prin intermedierea de servicii noi, mai eficiente și mai rapide”, a anticipat Ted Pretty, director în cadrul Telstra Corp., cea mai mare companie australiana de telefonie.

În ultimii ani, Cisco – numarul unu mondial în rîndul producatorilor de echipamente care administreaza traficul pe Internet – a semnat acorduri similare cu alți furnizori de rețele și operatori de telecomunicații. Printre partenerii sai se numara Lucent Technologies (Statele Unite), Motorola (Statele Unite), Nokia (Finlanda) și Siemens (Germania).

Mediafax Business/ IT