Colaborare intre IBM si Google

Apropo.ro / 01.11.2005, 14:58
Colaborare intre IBM si Google
IBM si Google colaboreaza la realizarea unui produs care sa permita firmelor acces mai facil nu numai la documentele locale, ci la baze de date extinse, au informat cele doua companii. IBM va conecta propriul sistem de cautare OmniFind cu deskopul creat de Google pentru firme, pentru a

IBM si Google colaboreaza la realizarea unui produs care sa permita firmelor acces mai facil nu numai la documentele locale, ci la baze de date extinse, au informat cele doua companii.

IBM va conecta propriul sistem de cautare OmniFind cu deskopul creat de Google pentru firme, pentru a usura gasirea informatiilor, care, de multe ori, sunt stocate în mai multe sisteme separate.

„Contopirea celor doua produse este utila pentru ambele parti”, a afirmat David Girouard, director general al diviziei pentru firme a Google.

Noul serviciu va oferi acces la o gama variata de date, de la e-mail, la fisiere, imagini, înregistrari audio sau video.

„În cadrul unei companii exista un volum mare de informatii neutilizate. Intentia noastra este sa oferim un serviciu activ care sa utilizeze aceste informatii”, a declarat Jon Prial, vicepresedinte al IBM.

Cel mai mare producator de computere si principalul motor de cautare de pe plan mondial nu vor plati, reciproc, sume de bani ca parte a acestei tranzactii.

Mediafax Business/ IT