Colacul de salvare al Barcelonei

Apropo.ro / 04.02.2002, 08:52
Colacul de salvare al Barcelonei
FC Barcelona a cîstigat cu 6-0 la Tenerife si a driblat criza interna cu care clubul catalan se confrunta de cîteva saptamîni FC Barcelona s-a distrat sîmbata cu Tenerife, în Insulele Canare, unde a oferit un fotbal sclipitor si sase goluri. Foarte determinata, concentrata total asupra

FC Barcelona a cîstigat cu 6-0 la Tenerife si a driblat criza interna cu care clubul catalan se confrunta de cîteva saptamîni

FC Barcelona s-a distrat sîmbata cu Tenerife, în Insulele Canare, unde a oferit un fotbal sclipitor si sase goluri. Foarte determinata, concentrata total asupra jocului si nonconformista, echipa catalana si-a înfipt fara mila gheara în „trupul” rivalei, obligata sa fie participanta pasiva la festivalul de pe „Heliondoro Rodriguez” în „cea mai neagra noapte din viata mea”, cum a recunoscut antrenorul Pepe Mel. Suspansul nu a durat decît un sfert de ora, pîna cînd Puyol a deschis scorul din „foarfeca”. Oaspetii s-au dezlantuit apoi, de parca jucau partida vietii, adevarul nefiind însa prea departe.

Meciul cu Tenerife a fost considerat colacul de salvare, un moment limita care trebuie sa readuca linistea la Barcelona. Înainte, toata lumea suferea. Echipa, care pierduse precedentele doua confruntari în fata unor adversari din spatele clasamentului, Rayo Vallecano si Osasuna. Jucatorii, ori mai bine zis o parte a acestora, îndeosebi cei suspectati ca au pregatit duelul cu Rayo printr-o orgie, Kluivert, principalul vizat, conducînd goleada cu 4 reusite, o serie care nu se mai regaseste în palmaresul lui.

Antrenorul Carles Rexach nu putea lipsi din enumerare, deoarece era amenintat cu demiterea în ciuda confirmarilor de fatada anuntate de presedintele Joan Gaspart. Acesta din urma avea un tel propriu, împacarea cu suporterii, dupa ce, acum o etapa, ei au încercat sa-l atace si i-au cerut sa renunte la post. Nu degeaba a zis ca „daca nu vom cuceri titlul va trebui sa parasesc stadionul în balon!”.

Barcelona nu a naufragiat si a pus capat acestor inconveniente, sau cel putin le-a îndepartat, prin victoria suculenta cu Tenerife. Criza interna a fost fentata într-o maniera indubitabila, la un scor, 6-0, cu care mai învinsese doar de alte trei ori în istoria Primerei. Jucatorii, antrenorii, conducatorii, toti pot ridica acum capul din pamînt, Rexach înfatisînd starea generala: „Acum respiram si noi mai linistiti”.

A murit în timpul meciului

Triumful categoric de sîmbata nu a adus doar bucurie la Barcelona. Satisfactia „blaugrana” a fost umbrita de decesul unuia dintre vicepresedintii clubului, Francesc Ventura. Socotit „un adevarat ambasador al Barcelonei”, acesta a încetat din viata din pricina unui stop cardiac suferit chiar în timp ce urmarea partida cu Tenerife. Desi se aflase devreme de decesul lui Ventura, care urma sa împlineasca 71 de ani peste cîteva zile, jucatorii Barcelonei nu au fost înstiintati decît la finalul partidei, ei renuntînd astfel sa celebreze victoria.

Sursa: www.prosport.ro