Colectia de vara la Muzeul Taranului Roman

Apropo.ro / 26.07.2006, 16:23
Colectia de vara la Muzeul Taranului Roman
Colecția din vara 2006 a Muzeului Țaranului Român a avut ca piesa de rezistența ia, pusa în valoare în cadrul unui târg care va dura pâna duminica. Ia s-a purtat și acum câteva sute de ani, și în perioada flower-power și nu a parasit moda nici în anii

Colecția din vara 2006 a Muzeului Țaranului Român a avut ca piesa de rezistența ia, pusa în valoare în cadrul unui târg care va dura pâna duminica.

Ia s-a purtat și acum câteva sute de ani, și în perioada flower-power și nu a parasit moda nici în anii 2000. Muzeul Taranului Roman a adunat în cadrul unui eveniment complex o serie de manifestari care au adus aminte nu doar de portul popular, ci și de tradiții, amestecate cu obiceiurile contemporane.

Mese întinse pline de podoabe colorate, bucate alese și desigur, veșminte tradiționale. Iile, aduse din Bucovina, Maramureș și alte zone ale țarii, aranjate cu grija, pentru a pune în evidența broderiile, rochii în culori de unt topit, marame delicate și macrameuri, salbe din Nasaud, dar și margele și cercei facuți de tineri artizani care au folosit ca materie prima ceramica, lemnul și pielea.

In curtea interioara a muzeului s-a desfasurat segmentul modern al colecției de vara: genți unicat cusute manual, cercei din metal, coliere din lemn sau cercei din scorțișoara și alte haine de inspirație etno.

Mediafax