Colectia PASI PESTE GRANITE

Apropo.ro / 19.03.2004, 18:43
Colectia PASI PESTE GRANITE
A aparut, la editura Humanitas, cartea "VESTUL SI RESTUL - GLOBALIZAREA SI AMENINTAREA TERORISTA", de ROGER SCRUTON, la pretul de 160 000 lei. CARTEA: Scrisa in 2002, la cald, in urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie, VESTUL SI RESTUL - GLOBALIZAREA SI

A aparut, la editura Humanitas, cartea „VESTUL SI RESTUL – GLOBALIZAREA SI AMENINTAREA TERORISTA”, de ROGER SCRUTON, la pretul de 160 000 lei.

CARTEA:

Scrisa in 2002, la cald, in urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie, VESTUL SI RESTUL – GLOBALIZAREA SI AMENINTAREA TERORISTA e o exceptionala analiza a raportului dintre lumea occidentala si cea islamica.

Filozoful si publicistul Roger Scruton descifreaza mecanismele religioase, sociale si culturale, de cele mai multe ori prea putin vizibile, care se afla la radacina razboiului declansat de Islam impotriva civilizatiei apusene, fara a disculpa insa Occidentul de vina intelegerii superficiale a „restului”.

Globalizarea aduce cu sine si globalizarea terorismului, care incepe sa vizeze tot mai multe tari, iar, o data cu disparitia frontierelor, tot mai multi oameni care calatoresc sau muncesc in Occident devin victime ale atentatelor.

Cartea lui Roger Scruton reintra tragic in actualitatea imediata prin atentatele de la Madrid.

AUTORUL:

Filozof, scriitor, publicist, compozitor, realizator de emisiuni de televiziune, editor, ROGER SCRUTON (n. 1944) este una dintre cele mai marcante si mai originale personalitati ale vietii intelectuale britanice.

Scruton a fost profesor de filozofie la Colegiul Birkbeck din Londra si la Universitatea din Boston si a tinut cursuri la numeroase universitati de prestigiu, intre care Princeton, Stanford, Louvain, Oslo, Bordeaux si Cambridge.

Articolele sale, pe teme politice, sociale si culturale, apar frecvent in presa engleza si americana.

Roger Scruton a jucat un rol important in trezirea interesului, in Occident, asupra situatiei disidentilor din tarile comuniste, fiind decorat pentru sprijinirea rezistentei anticomuniste de presedintele ceh Vaclav Havel. Cartile lui au fost traduse in peste 20 de limbi.

Editura Humanitas

Tags: