Colours of spring for a natural look

Apropo.ro / 24.03.2006, 17:47
Colours of spring for a natural look
E primavara! Un motiv suficient pentru a straluci. O coafura la moda și un machiaj în tendințe vor aduce un plus de farmec. Tot ceea ce trebuie sa știi este ca în primavara asta se poarta look-ul natural. Un mic secret: frumusețea naturala este pusa în valoare de

E primavara! Un motiv suficient pentru a straluci. O coafura la moda și un machiaj în tendințe vor aduce un plus de farmec. Tot ceea ce trebuie sa știi este ca în primavara asta se poarta look-ul natural. Un mic secret: frumusețea naturala este pusa în valoare de genele intens rimelate, buzele de un roșu aprins și parul neglijent aranjat.

În acest sezon, machiajul trebuie sa fie cât mai discret și sa scoata în evidența liniile naturale, fara prea multe artificii și ore nesfârșite petrecute în fața oglinzii. Culorile pastelate, luminoase – umbre ușoare de maro, bej, nisip, piersica, caramel și roz – sunt culorile acestei primaveri pentru un ten bronzat sau închis la culoare. Culoarea nisipului, rozul și piersica te fac sa arați aranjata și cât mai naturala în același timp. Fardurile mai închise decât culoarea tenului scot în evidența liniile ochiului. Pentru fața alba ca zapada, se folosește negrul de creion și fard. Aplicate corect și cu pricepere, acestea ofera simplitate, rafinament și eleganța machiajului. Atenție! Cele mai dorite buze sunt cele bine definite, așa ca ofera-i gloss-ului o perioada de repaus. Folosește ruj de la roșu aprins – un must have al sezonului – la roz pal. În ceea ce privește coafura, nu e nevoie de nimic sofisticat. Nu trebuie decât sa scoți în evidența ceea ce e dat de mama natura. Parul lejer sau prins în coada pot fi o alternativa pentru o coafura eleganta. Iata câteva trucuri de make-up și hair care te ajuta sa rezolvi repede problema și sa fii în pas cu moda.

Make-up:

Maiestria machiajului

Fa-l sa dureze. Poți folosi farduri închise la culoare în loc de creion. Aceste farduri vor asigura o durata mai lunga machiajului. Se folosește o pensula subțire, începând cu sfârșitul liniei ochiului spre colțul intern.

Pentru sanatatea ochilor

Ochiul poate avea de suferit în urma machiajului, daca nu se respecta câteva reguli de baza. Pentru a evita acest lucru, este indicat sa ascuți creionul înainte de folosire.

Make-up artistul din tine

Pensulele de machiaj pot fi înlocuite cu succes de pensulele utilizate de artiștii plastici. Poți încerca și tu acest experiment. E mai puțin costisitor!

Buze catifelate

Înfașoara vârful unei pensule de buze între degetul mare și aratator, cu câteva secunde înainte de a o folosi. Forma astfel obținuta va ajuta la conturarea cât mai exacta a buzelor și va fi ușor de manevrat în momentul aplicarii rujului.

Hair:

Aranjarea firelor rebele

Folosește o combinație un pic mai neobișnuita – o periuța de dinți și un fixativ. Pulverizeaza fixativ pe periuța și apoi treci cu periuța peste firele rebele, pentru o coafura impecabila.

Coafura rezistenta peste zi

Pentru ca parul sa fie matasos și sa se mențina dupa ce îl aranjezi, umezește-ți palmele cu apa și trece-le ușor prin par. Astfel vei reactiva substanțele folosite la coafarea parului.

Onduleuri fine

Daca ai parul cârlionțat, dupa ce îl speli, așteapta pâna ce e aproape uscat, apoi pune-ți pe cap o caciula de schi timp de 20 de minute – vei obține vârfuri ondulate.

Revigorarea parului

Pentru un par deteriorat, folosește balsam de doua, trei ori pe saptamâna înainte de culcare. Evita folosirea foenului și lasa-l sa se usuce singur peste noapte.

Machiaj:

Simplu și elegant

Creionul negru de ochi și umbrele confera mai multa naturalețe machiajului și mai puțina precizie. Astfel vei fi în trend, pentru ca look-ul acestei primaveri se adreseaza unei persoane active, care e mereu pe fuga și nu are timp pentru retușuri. Pentru un machiaj de zi foarte simplu și natural, dar foarte rafinat, apeleaza la negru de creion și la nuanțele închise. Cu un dermatograf se contureaza pleoapa superioara și inferioara a ochiului, dupa care, cu ajutorul unei pensule, se întinde un fard cu nuanțe închise la culoare.

Sexy și feminin

Pentru o imagine cât mai naturala, folosește culori metalizate care contureaza și dau luminozitate ochiului. Accentul unui astfel de machiaj cade pe luminozitate. Se vor folosi culori deschise în colțul interior și închise spre colțul exterior – astfel forma ochiului va fi scoasa în evidența. Pentru ca machiajul sa fie cât mai precis, se folosește mascara pentru gene arcuite. Mascara folosita va definitiva machiajul și îi va da o nota cât se poate de eleganta. Efectul nu se va lasa așteptat.

Misterioasa și Șic

Pentru un machiaj electrizant nu uita de lumini și umbre. Fardul în nuanțe deschise trebuie sa acopere generos pleoapa. Umbrele sunt cele mai la moda noutați în materie de machiaj – confera transparența și un look metalizat. Pentru ca machiajul acestei primaveri este unul cât se poate de natural – 99,9% tradus în procente – se folosesc cu precadere aceste umbre pentru a pune în valoare atât forma, cât și culoarea ochiului, oferindu-i transparența și naturalețe.

Make-up:

Bucle lungi și spiralate

Cu puțina pricepere și îndemânare, un par lung și ușor încrețit se poate coafa în timp record. Astfel, cu un minimum de efort se obțin buclele ușor spiralate. Pentru o astfel de coafura nu trebuie sa petreci ore în șir într-un salon, e nevoie doar de puțin gel. Cum poți intra în posesia acestor bucle de mare senzație? Simplu. Pe parul umed se aplica un strat subțire de gel. Urmatorul pas consta în uscarea podoabei capilare cu foenul. Gata coafura de nota zece!

Look sport și elegant

O coafura aparent simpla se poate transforma foarte ușor – în doi pași și trei mișcari – într-o coafura eleganta. Pentru început, trebuie sa pui mâna pe perie. Cu ajutorul ei, parul va fi ușor tapetat înainte sa-l prinzi. Apoi se folosește o perie groasa pentru cârlionțat parul, înainte de a definitiva coafura. Urmatorul pas consta în ridicarea parului spre creștetul capului. Dupa care se finalizeaza coafura – se prinde parul facând un cerc prin care treci și restul cozii. Rezultatul? Un look simplu, elegant și foarte natural în același timp.