Combate depresia cu fructe și legume

Apropo.ro / 27.10.2012, 16:00
Combate depresia cu fructe și legume
Fructele și legumele, consumate în cantități mari, reprezintă arme eficiente contra depresiei, fiind asociate cu starea de bună dispoziție și cu un risc mai mic de apariție a demenței.

Deși se știe de multă vreme că prin consumarea a cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi organismul luptă eficient contra multor boli, puține studii științifice au tratat relația dintre alimentație, buna dispoziție și sănătatea mintală.

Rezultatul unui studiu recent este surprinzător: pentru a avea o stare de bună dispoziție și o bună sănătate mintală, sunt recomandate nu cinci porții de fructe și legume pe zi, ci mai degrabă șapte sau chiar opt porții.

 

Acest studiu britanic, realizat de cercetătorii de la Universitatea Warwick, a fost efectuat pe un eșantion de 80.000 de persoane alese la întâmplare. 

„Efectul statistic generat de consumul ridicat de fructe și legume a reprezentat o surpriză”, a declarat medicul Sarah Steward Brown de la Universitatea Warwick, coordonatoarea studiului. „Regimul alimentar este foarte puțin luat în calcul de studiile despre starea de bună dispoziție”, a adăugat ea.

Citiți mai multe despre acest studiu pe Mediafax.ro.