Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea se privatizează

Apropo.ro / 06.09.2012, 09:16
Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea se privatizează
Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop le-a spus salariaților Combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea că unitatea "nu se va lichida, ci se va privatiza".

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop anunță privatizarea Combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea.

Eu pot să va spun că la nivelul Ministerului Economiei chiar am vorbit cu ministrul Economiei, domnul Chițoiu, care s-a întors în țară, că există o celulă de criză care analizează și în maxim o săptămână se vor aduce la zi toate lucrurile. Este clară activitatea de salvare și chiar de creare de noi locuri de muncă în toate privatizările. Important este ca la licitație să vină investitori.(…), important este să fie o privatizare care să mențină activitatea și locurile de muncă, și nu o chestiune care să ducă la lichidarea Oltchim. Datoriiile Oltchim sunt mari, de exemplu, numai la Electrica pentru ultimii ani sunt 150 de milioane de lei. Dar, repet, Oltchim nu se va lichida, ci se va privaztiza„, a declarat Liviu Pop.

Ministrul Liviu Pop a venit la Râmnicu Vâlcea însoțit de managerul general al societății Constantin Roibu, care și-a înaintat demisia din funcție, și de președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Câlea, și a intrat la discuții cu conducerea societății și cu cea a liderilor de sindicate.

Citește mai multe detalii despre privatizarea Oltchimului, pe Mediafax.ro