Combinatul siderurgic Hunedoara opreste productia dupa 80 de ani

Apropo.ro / 11.11.2008, 13:59
Combinatul siderurgic Hunedoara opreste productia dupa 80 de ani
Combinatul siderurgic Hunedoara isi va opri productia, timp de doua luni, din cauza crizei economice.

Combinatul siderurgic Hunedoara isi va opri productia, timp de aproximativ doua luni, din cauza crizei economice, iar cei 1.200 de angajati vor fi trimisi prin rotatie in concediu.

"Combinatul isi va opri productia zilele urmatoare. Din cate stiu eu, ultima data cand acest combinat si-a oprit productia a fost la inceputul anilor ’30, inainte de a ma naste eu. Si atunci, ca si acum, cauza care a determinat oprirea productiei a fost legata de criza economica grava prin care au trecut Statele Unite ale Americii. Oprirea productiei nu inseamna inchiderea combinatului, ci inseamna ca in acest moment nu mai avem un numar minim de comenzi care sa ne permita sa vindem productia. In acest moment, este sigur ca vom opri productia in aceasta luna. In luna decembrie exista posibilitatea sa o reluam, daca vom avea un numar minim de comenzi", a declarat directorul general al SC ArcelorMittal SA Hunedoara, Remus Patan.

Potrivit acestuia, in prezent piata internationala a produselor siderurgice este in continua scadere, iar acest fapt impune oprirea productiei, atat pentru a se putea restabili echilibrul economic cerere-oferta, cat si pentru a se conserva resursele financiare ale SC ArcelorMittal SA Hunedoara.

Citeste mai mult despre oprirea productiei la Arcelor Mittal Hunedoara, la Mediafax

COMEDIA ELECTORALA ESTE DOAR LA APROPO.RO! CLICK AICI

Comedia Electorala