Comic Con 2012, noutăți din lumea divertismentului și a cinematografiei (Poze)

De: Gabriela Voicu / 17.07.2012, 17:30
Comic Con 2012 s-a încheiat azi, după ce timp de patru 4 zile a reunit vedete de top în cadrul unor evenimente explozive în San Diego, SUA.

Comic Con este convenția găzduită anual de orașul american San Diego, care te conectează cu lumea divertismentului și a filmelor care vor ajunge pe ecrane în 2012 și 2013.

Zilele acestea, în San Diego a fost mare vâlvă pentru Comic Con 2012, unde găsești tot ce îți poți imagina, de la jucării, benzi desenate noi și jocuri video, până la imagini, postere și proiecții din filmele care ne vor încânta în următorii ani.

La eveniment poți vedea imagini din filme precum „Iron Man 3”, „Man Of Steel”, „The Hobbit: An Unexpected Journey”, „Elysium”, „Eroi De Sacrificiu 2”, „Django Unchained”, „Pacific Rim”, „Silent Hill: Revelation”, „Dredd”, „Total Recall”, „Game Of Thrones”, „The Walking Dead”, „Monsters Inc.” și multe altele.

Vezi mai multe poze

Probabil că cel mai așteptat după „Iron Man 3” este noua versiune a lui Superman, care va apărea în filmul „Man Of Steel”, regizat de Zack Snyder.

Convenția Comic Con înseamnă și evenimente speciale cu întâlniri și sesiuni de autografe de la toate starurile care participă. Un autograf costă între 10 și 70 de dolari, în funcție de statutul starului.

Publicul țintă al convenției pare a fi mixt, de la fanii originali ai comicurilor și filmelor clasice, la generațiile „Harry Potter” și „Hunger Games”.

Comic Con, puțină istorie

Primul Comic Con a avut loc în 1970, în San Diego, în subsolul unui hotel, în care au încăput 300 de oameni. Astăzi s-a încheiat ediția din 2012 și deși nu avem cifrele oficiale de participare, probabil că ele se ridica undeva la 130.000 de persoane. Convenția durează patru zile, iar impactul economic anual asupra orașului San Diego este de 180 de milioane de dolari.

În 1970, denumirea oficială a evenimentului era „Golden State Comic Book Convention” și viza doar benzile desenate. Zilele acestea au fost prezente în jur de 80 de producții de televiziune SF, fantasy, horror etc. și aproximativ 30 de filme din aceleași genuri, astfel că pasionații nu prea au cum să nu-și întâlnească idolii. Anual, vin la Comic Con în jur de 65 de invitați speciali și foarte speciali: actori, scriitori, regizori, scenariști etc.

Kate Beckinsale și Jessica Biel (Foto: Hepta)

Pe lângă interviuri și mese rotunde cu vedetele, se organizează și workshop-uri cu specialiști în benzi și sesiuni de evaluare a portofoliilor „tinerelor sperante”, cu companii de top producătoare de jocuri video sau editoare de benzi desenate.

Nu ratați galeria foto de mai sus, cu Comic Con 2012!