Comisarul UE pentru Energie, acuzat de „umilirea” statelor cu datorii

Apropo.ro / 13.09.2011, 09:46
Comisarul UE pentru Energie, acuzat de
Cel putin 100 de eurodeputati vor depune o petitie la Comisia Europeana in care vor solicita scuze sau chiar demisia comisarului pentru Energie, germanul Günther Oettinger, care a propus coborarea in berna a drapelelor tarilor care au datorii.

Scrisoarea cere retractarea declaratiilor comisarului Gunther Oettinger si scuze din partea acestuia. „In cazul in care acesta nu se mai simte apt sa reprezinte si sa respecte toti cetatenii, este necesara demisia„, propun eurodeputatii.

„A propune umilirea statelor indatorate este impotriva valorilor europene. Comisia trebuie sa ia masuri disciplinare„, a declarat unul din cosemnatarii petitiei, eurodeputatul francez Marc Tarabella.

Potrivit purtatorului de cuvant al lui Tarabella, Emmanuel Foulon, scrisoarea va fi semnata de cel putin 100 de eurodeputati.

Oettinger sustinuse vineri ideea sanctionarii tarilor care au datorii prin coborarea in berna a steagurilor acestora de pe cladirile Uniunii Europene.

Comisia Europeana s-a distantat de aceste declaratii, subliniind ca este o afirmatie personala a comisarului pentru Energie.