Comisia de Disciplina a amînat judecarea lui Copos

Apropo.ro / 26.08.2004, 11:12
Comisia de Disciplina a amînat judecarea lui Copos
Comisia de Disciplina a FRF a amînat, miercuri, judecarea cazului președintelui Consiliului de Administrație al FC Rapid, George Copos, pentru data de 1 septembrie, dupa ce oficialul rapidist a informat comisia ca este internat în spital. Copos a fost convocat în fața Comisiei

Comisia de Disciplina a FRF a amînat, miercuri, judecarea cazului președintelui Consiliului de Administrație al FC Rapid, George Copos, pentru data de 1 septembrie, dupa ce oficialul rapidist a informat comisia ca este internat în spital.

Copos a fost convocat în fața Comisiei de Disciplina a FRF, ca urmare a declarațiilor facute la finalul partidei CFR Cluj – Rapid, scor 1-1, din etapa a III-a a Diviziei A „Burger”. Patronul clubului Rapid a spus atunci ca formația sa nu a reușit sa cîștige în fața unei echipe „de desculți”.

George Copos a trimis o adresa Comisiei de Disciplina în care precizeaza ca afirmația sa, care s-a dorit a fi o gluma la adresa formației CFR Cluj și o ironie la adresa propriei echipe, a fost interpretata greșit. „Mi se pare ciudat și, va marturisesc cu toata sinceritatea, ușor amuzant modul grav și serios în care Comisia de Disciplina a Federației Române de Fotbal înțelege sa se ocupe de glumele și de șarjele prietenești pe care reprezentanții cluburilor de fotbal și le adreseaza uneori, mai ales în situația în care au relații personale de amiciție foarte strânse”, se arata în documentul citat, în care echipele CFR Cluj și Rapid București sînt numite „echipe surori, provenite din aceeași lume, cea a ceferiștilor”.

Copos a menționat ca nu a dorit ca prin afirmația referitoare la faptul ca Rapid „s-a împiedicat de o echipa de desculți” sa denigreze echipa clujeana. „Pentru a înțelege mai bine situația va reamintesc doua elemente importante: pe de o parte, eu am un anume stil de a ma exprima public, poate mai direct și mai puțin diplomatic decît stilul pe care doresc sa îl promoveze distinșii membri ai Comisiei de Disciplina, dar subliniez ca eu doresc întotdeauna sa exprim ceea ce simt și gîndesc într-un anume moment. Pe de alta parte, daca veți avea curiozitatea sa cercetați arhivele de presa pe care le aveți cu siguranța la dispoziție, veți descoperi ca, în repetate rînduri, am folosit expresia «desculț» atunci cînd vorbeam despre FC Rapid. Întrucît nu cred ca ma veți acuza de încercarea repetata de a-mi denigra propria echipa, va rog sa observați ca, în accepțiunea mea, expresia amintita definește un club de fotbal cu resurse financiare și materiale limitate, în disproporție vadita cu alte cluburi, mult mai bogate, atît din România, cît și din strainatate”, se mai arata în adresa catre Comisia FRF.

De asemenea, Copos a pus la dispoziția comisiei FRF o scrisoare primita de la președintele gruparii CFR Cluj, Arpad Paszkany, în care acesta își exprima amuzamentul fața de expresia folosita de patronul rapidist. „În ceea ce privește expresia ta referitoare la insuccesul în fața unei «echipe de desculți», afla ca m-am amuzat copios. Dincolo de faptul ca noi nu numai ca nu suntem desculți (…), expresia ta este, într-un fel, inexacta. Fața de bugetul pe care îl aveți la dispoziție voi și alte echipe bogate din București, al nostru ne situeaza undeva în zona «desculțeniei». Cu atît mai mare îmi este satisfacția ca o echipa care, din punct de vedere bugetar, este (aproape) desculța în comparație cu voi, v-a putut împiedica. Nu este nimic personal fața de Rapid în ceea îți scriu, ci doar satisfacția ca jocul nostru începe sa mearga și nu ne intimideaza numarul de titluri de campion deținute de adversarul pe care îl avem în fața”, se arata în scrisoarea primita de Copos din partea oficialului clujean.

Miercuri, Comisia de Disciplina a FRF a mai decis suspendarea pentru o etapa a jucatorilor Raul Marincau (FC Argeș, amendat cu suma de 30 de euro), Miloș Bogdanovici (Poli Iași, amendat cu suma de 30 de euro) și Wayne Srhoj (FC Național, amendat cu suma de 56 de euro). Președintele Consiliului de Administrație al clubului Farul Constanța, Gheorghe Bosînceanu, a primit avertisment și o amenda de 2.000 de euro, pentru declarații facute în presa.

În afara de cazul lui George Copos, Comisia de Disciplina a mai amînat pentru data de 1 septembrie judecarea cazului directorului executiv al clubului Dinamo, Cristian Borcea (pentru declarații la adresa arbitrilor), al președintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu (pentru declarații la adresa președintelui executiv al FC Rapid, Dinu Gheorghe) și al fotbalistului dinamovist Ștefan Grigorie, care l-a calcat pe cap pe portarul echipei Steaua, Vasili Hamutovski, în timpul meciului de duminica.

Mediafax