Comisia Europeană A RESPINS noul Cod Fiscal

Apropo.ro / 26.06.2015, 12:00
Comisia Europeană A RESPINS noul Cod Fiscal
Reprezentanții Comisiei Europene și cei ai Guvernului nu au căzut de acord asupra modificărilor aduse Codului Fiscal, astfel încât oficialii Fondului Monetar Internațional (FMI) nu vor mai veni în iulie la București.

„Au fost discuții între CE, ceilalți colegi miniștri pe fiecare subiect pe care îl au în gestiune. Au fost discuții fructuoase. Asupra unui singur punct de pe agendă încă nu ne-am înțeles și asupra căruia nu este un acord – Codul Fiscal”, a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Codul Fiscal aprobat de Parlament prevede printre altele reducerea TVA de la 24% la 19% de la 1 ianuarie 2016, eliminarea „taxei pe stâlp” și a supraaccizei la carburanți, scăderea impozitului pe dividende, majorarea plafonului de deductibilitate pentru asigurările private de sănătate, și dă posibilitatea primăriilor să majoreze cu 50% nivelul taxelor locale, în timp ce impozitul pe terenurile nelucrate poate crește cu 500%. Din proiectul inițial au fost eliminate scăderile cotei unice de impozitare și CAS, propuse inițial pentru 2019, respectiv 2018.

Sursa: MEDIAFAX