Comisia Europeană dă ultimatum Statelor Unite în problema vizelor

Apropo.ro / 06.02.2014, 17:30
Comisia Europeană dă ultimatum Statelor Unite în problema vizelor
Comisia Europeană a cerut SUA să ridice vizele pentru Polonia, România, Bulgaria, Cipru și Croația, țări ai căror cetățeni încă au nevoie de viză pentru a călători în această țară, susține EurActiv, citând surse diplomatice.

Cetățenii unor țări membre noi ale UE încă au nevoie de vize pentru a călători în țări precum SUA, Canada și Australia.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Potrivit EurActiv, Comisia a avertizat că, dacă în decurs de șase luni problema nu este rezolvată, UE ar putea introduce vize pentru diplomații SUA.

Un Regulament care a intrat în vigoare la 20 decembrie cere țărilor UE „o reacție comună” în problema vizelor, în special în cazurile în care țările străine „aplică tratament diferit cetățenilor (UE)”.

Conform acestui nou Regulament, Comisia poate impune temporar vize pentru cetățenii țărilor care nu ridică vizele pentru statele europene, în decurs de șase luni.

EurActiv mai scrie că CE a avertizat în trecut că aceste reguli i-ar putea obliga pe diplomații americani să aplice pentru vize atunci când călătoresc în UE, dacă Washingtonul nu ridică vizele pentru unele țări din spațiul comunitar.

Noua legislație este o inițiativă a PE, care a emis un raport în 2012, document care cuprinde și o listă cu țările terțe care mențin încă vizele pentru unele țări UE.

Citește mai mult despre cererea adresată de Comisia Europeană Statelor Unite în problema vizelor, pe Mediafax.