Comoara de pe Insula Şarpelui, la Discovery Channel

De: Nicoleta Nicolae / 04.09.2015, 11:12
Comoara de pe Insula Şarpelui, la Discovery Channel
O comoară legendară, estimată la o valoare de sute de milioane de dolari, o echipă de elită în căutare de comori care porneşte pe urmele unei noi teorii radicale şi locurile sălbatice din largul coastei de sud-est a Braziliei – o expediţie atât de fascinantă, însă atât de periculoasă.

Aceşti specialişti au adunat dovezi care îi conduc spre un loc unde nimeni altcineva nu ar mai îndrăzni să se ducă: o insulă îndepărtată, periculoasă, plină de mii de vipere ucigătoare. Se numeşte Queimada Grande, însă localnicii îi spun ”Insula Şarpelui”. Noua emisiune Comoara de pe Insula Şarpelui are premiera pe Discovery Channel, marţi, 15 septembrie, de la ora 20:00.

Legendara comoară care a declanşat această expediţie este cunoscută sub numele de ”Comoara Trinităţii” şi nicio persoană dintre cele care o tot caută de aproape 500 de ani încoace nu a reuşit să o găsească. În secolul 16, conchistadorii portughezi şi-au croit drum prin jungla încă neexplorată din zona unde astăzi se află Brazilia şi, conform legendei, au furat un morman de aur incaş. De atunci, mulţi au făcut vărsare de sânge, au ars sate întregi din temelii şi au evadat din mâinile piraţilor puşi pe jaf în speranţa că vor găsi acea comoară, însă degeaba. Aurul nu a mai ieşit niciodată la iveală din negura istoriei.

Acum însă, înarmaţi cu tehnologii performante, exporatorii noştri vor încerca să găsească şi să folosească mai multe indicii care au protejat comoara atâtea secole la rând. Ei vor avea însă nevoie de nervi de oţel, fiindcă vor avea de înfruntat piraţi moderni, condiţii meteo dificile şi unul dintre cele mai periculoase locuri din lume, unde un singur pas greşit ar putea să-i facă să piardă nu numai bogăţii incredibile, ci în ultimă instanţă chiar propriile vieţi.