Compania aeriană Malev și-a suspendat operațiunile

De: Marian Andrei / 03.02.2012, 13:00
Compania aeriană Malev și-a suspendat operațiunile
Compania aeriană ungară deținută de stat Malev a anunțat astăzi că și-a oprit operațiunile, după 66 de ani de activitate aproape neîntreruptă.

Malev are datorii de 60 de miliarde de forinți (268 de milioane de dolari) și trebuia, până la sfârșitul acestei săptămâni, să vină cu un plan de supraviețuire, altfel riscând sa intre în faliment.

Conform unui comunicat al operatorului, pasagerii blocați pe aeroportul din Budapesta vor fi informați de angajații aeroportului cum pot ajunge la destinație și ce daune pot pretinde.

Un decret al Guvernului de la Budapesta, de la 31 ianuarie stipulează că toți pasagerii au dreptul la asistență dacă și-au cumpărat bilet înaintea zilei în care Malev și-a încetat activitatea. Același lucru se întâmplă cu cei care au cumpărat bilet dus-întors, au ajuns la destinație cu Malev și au programată ca dată de întoarcere o zi care sa fie înainte de data de 29 februarie.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat astăzi la postul public de radio Kossuth că relansarea operatorului nu este imposibilă.