Compania Disney, dată în judecată pentru discriminare

De: Gabriela Voicu / 14.08.2012, 12:00
Compania Disney, dată în judecată pentru discriminare
Noul scandal în care este implicată compania Disney i-ar putea afecta serios imaginea. Află de ce la Disneyland nu mai e Raiul pe Pământ!

Conglomeratul Disney a fost dat în judecată de Uniunea Americană pentru Libertăți Civile pe motiv că a concediat o angajată musulmană de la Disneyland, în 2010, pentru că femeia a purtat hijab în timpul programului de lucru.

Fosta angajată Imane Boudlal a declarat că a primit insulte din partea angajatorilor, din cauza religiei, originii și culorii pielii sale. Mai mult, șefii ei au numit-o teroristă, cămilă și cățea.

Interesant este că managerii Disney ar fi știut ce se întâmplă, dar nu au luat măsuri și chiar i-au spus femeii să nu se mai plângă și să îndure comportamentul angajatorilor ei.

Disneyland

Purtătorii de cuvânt Disney au declarat că nu pot comenta, momentan, acest caz.

Este posibil ca Imane Boudlal să nu fi exagerat cu aceste acuzații, având în vedere că nu este primul caz de discriminare rasială – o angajată de la Disney World Florida a dat în judecată compania din același motiv, în 2004, dar în cele din urmă a renunțat la proces pentru că a ajuns la o înțelegere cu cei de la Disney.