Companii de prestigiu au tăiat concediile angajaților

De: Carmen Ulian / 17.01.2015, 12:00
Companii de prestigiu au tăiat concediile angajaților
Câteva companii de prestigiu au decis să nu mai acorde concediul legal angajaților lor. Le-au oferit altceva la schimb!

Virgin, Netflix, Zynga, SmallBox Web, SpinWeb, HubSpot, Quirky, Evernote sau Foursquare sunt câteva dintre companiile care au hotărât să nu le mai acorde angajaților lor concediile legale, ci vacanțe nelimitate!

Acest lucru presupune flexibilitatea programului de lucru, o mobilitate totală a angajaților care își pot duce la îndeplinire sarcinile de serviciu de oriunde s-ar afla, fie că sunt și în celălalt colț al lumii.

Richard Branson este unul dintre oamenii de afaceri extrem de deschiși la noi idei și încercări. Despre modeul de lucru al angajaților săi a menționat în cartea sa intitulată „The Virgin Way: Everything I know About Leadership”. Angajații săi din SUA și Marea Britanie își pot lua concediu când vor și cât vor, în speranța că acest lucru îi va determina să-și ducă și mai bine și într-un timp relativ scurt sarcinile de serviciu pentru a se bucura de timpul liber. Omul din spatele gigantului Virgin Media speră că angajații nu vor abuza de această facilitate, care este în beneficiul lor până la urmă.

Richard Branson a luat ideea de la Netflix. Fiica sa îi trimisese un mail cu un articol despre subiect.

La Netflix, conducerea a observat că acest lucru nu a dăunat afacerii, ba chiar productivitatea a crescut. Fondatorul Netflix Reed Hastings a adoptat procedura încă din 2002.

De partea cealaltă se aude vocea criticilor care susțin că nu sunt de acord cu acest mod de lucru pentru că dăunează angajatului. Era de așteptat!