Compatibilitate deplina intre Yahoo si Firefox

Apropo.ro / 23.03.2005, 13:51
Compatibilitate deplina intre Yahoo si Firefox
Yahoo a confirmat planurile de a permite utilizatorilor Firefox acces la toate serviciile si produsele portalului, multe dintre acestea fiind in prezent disponibile doar prin intermediul browserului Microsoft Internet Explorer. In februarie Yahoo a lansat un toolbar de cautare pentru

Yahoo a confirmat planurile de a permite utilizatorilor Firefox acces la toate serviciile si produsele portalului, multe dintre acestea fiind in prezent disponibile doar prin intermediul browserului Microsoft Internet Explorer.

In februarie Yahoo a lansat un toolbar de cautare pentru Firefox, dar utilizatorii browserului open-source au fost fortati sa se reintoarca la IE pentru a accesa unele caracteristici Yahoo. De exemplu, utilizatorii Yahoo Messenger inca nu pot utiliza Firefox pentru a personaliza prezenta lor online si trebuie sa se intoarca la IE.

Insa, un reprezentant al Yahoo a declarat ca aceasta nu va lansa noi produse si servicii in viitor fara a se asigura ca vor functiona atat cu IE cat si cu Firefox.

„Datorita pupularitatii explozive a browserului Firefox, l-am adaugat acum la suita noastra de browsere cu care testam produsele noastre. Toate noile produse dezvoltate de Yahoo vor fi testate cu Firefox”, a spus reprezentantul companiei.

Insa, Yahoo nu si-a luat angajamentul unei date exacte cand toate serviciile sale actuale – inclusiv personalizarea – vor fi disponibile pentru utilizatorii Firefox.

Decizia Yahoo de a lansa noi produse care suporta majoritatea browserelor este un mare progres pentru Firefox, potrivit analistului Foad Fadaghi, al firmei Frost&Sullivan Australia.

Un alt motiv considerat de Fadaghi ca fiind rationamentul deciziei Yahoo in legatura cu Firefox, sunt legaturile stranse dintre browserul web si Google.

Cand a fost lansat Firefox 1.0 in urma cu an an, pagina sa principala prezenta o casuta de cautare Google.

„Exista deja mult suport din partea Google, ceea ce ingrijoreaza compania Yahoo”, afirma Fadaghi.

Sursa: ZDNet, preluat de SmartNews.