Competiţia capătă o savoare internaţională în noul sezon ,,Chefi la cuţite”

De: Cristiana Trifu / 10.04.2018, 13:21
Competiţia capătă o savoare internaţională în noul sezon ,,Chefi la cuţite”
Cel de-al cincelea sezon ,,Chefi la cuţite”, ce are premiera pe Antena 1, pe 9 şi 10 aprilie de la ora 20:00, va aduce în faţa juraţilor cele mai memorabile personaje şi poveşti de viaţã impresionante. Aşa se face că Bontea, Dumitrescu şi Scărlărescu se vor afla faţă în faţă cu bucătari talentaţi, pasionaţi ce au poftă să descopere secretele gastronomiei, dar şi străini ce au trecut graniţele ţării pentru a-şi îndeplini visul. Competiţia devine internaţională, iar preparatele vor fi şi ele, care mai de care mai variate.

Talentul şi entuziasmul de a găti va fi dezvăluit încă din prima etapă a jurizărilor pe nevăzute, unde fiecare concurent are o singură şansă de a impresiona. O parte dintre noii concurenţi se vor prezenta în faţa chefilor cu o farfurie din bucătăria internaţională, specifică zonei din care provin. Gustul vibrant al preparatelor chinezeşti, combinaţiile savuroase ale reţetelor sud africane, sau prospeţimea bucătăriei thailandeze vor face parte din ,,meniul” celui de-al cincelea sezon.

Astfel, un inginer în telecomuncaţii născut în Kongo va dori să îi impresioneze pe chefi cu o tocăniţă braziliană, în timp ce un filipinez cu multă experienţă în domeniu va paria pe un preparat specific ţării sale, tăiţei de orez cu sos de stridii. Şi un student din India, a cărui pasiune este muzica, se va prezenta în faţa chefilor cu un aperitiv inedit. Bucătăria exotică a acestei ţări va fi o surpriză pentru chef Bontea, care a declarat anterior că şi-ar dori să deguste bucatele lor tradiţionale, dar dacă tânărul este suficient de talentat pentru a trece în etapa următoare, telespectatorii vor vedea în cel de-al cincelea sezon.

Concurenţi din Canada, China, Indonezia sau chiar Republica Dominicană se vor întrece pentru a obţine votul de încredere al chefilor. Şi pentru că noul sezon este construit în jurul poveştilor celor ce trec pragul bucătăriei ,,Chefi la cuţite”, show-ul culinar va expune şi momentele cheie din viaţa celor ce speră ca acest show să se transforme într-un capitol important din parcursul lor. Ce i-a determinat să ajungă în România, care sunt punctele comune ale meseriei lor cu gastronomia, dar şi care a fost imboldul pentru a participa la ,,Chefi la cuţite”, toate acestea se vor regăsi printre ingredientele ediţiilor ce vor urma.

Care sunt cele mai spectaculoase apariţii din etapa jurizărilor pe nevăzute, dar şi ce ingrediente speciale din bucătăria internaţională îşi vor face apariţia pe bancul de lucru al celei mai iubite emisiuni culinare, telespectatorii Antena 1 pot vedea în marea premieră a sezonului 5 ,,Chefi la cuţite”, din 9 şi 10 aprilie, ora 20:00.