Competitia SIMFEST a început în Cetatea Medievala din Tg Mures

Apropo.ro / 01.09.2007, 15:43
Competitia SIMFEST a început în Cetatea Medievala din Tg  Mures
În Cetatea Medievala din Târgu Mures se desfasoara, începând de vineri, competitia propriu-zisa a productiilor înscrise la Festivalul Televiziunilor Locale si Producatorilor Independenti SIMFEST, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit organizatorilor, la aceasta a cincea editie

În Cetatea Medievala din Târgu Mures se desfasoara, începând de vineri, competitia propriu-zisa a productiilor înscrise la Festivalul Televiziunilor Locale si Producatorilor Independenti SIMFEST, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit organizatorilor, la aceasta a cincea editie s-au înscris 122 de productii video, dintre care cele mai multe la sectiunea „Documentar” (43) si „Reportaj” (34).

Timp de trei zile, de dimineata si pâna seara, vor rula materialele video realizate de cele 17 televiziuni locale si cele 6 regionale, precum si de cei 22 de producatori independenti înscrisi în concurs. Exista participanti din toate zonele tarii, dar si din strainatate. Astfel, s-au înscris oameni de televiziune din Târgoviste, Iasi, Târgu Mures, Drobeta Turnu Severin, Cluj, Petrosani, Baia Mare, Timisoara, Deva, Târgu-Jiu, Bucuresti, Hunedoara, Râmnicu Vâlcea, Constanta, dar si Novisad, Szeged, Chisinau, Pecs si Budapesta, a declarat directorul festivalului, jurnalistul Ionut Ceausescu, care a adaugat ca multi dintre ei participa la mai multe sectiuni.

În acest an, vor fi acordate aproape 20 de premii, între care doua speciale – „Cea mai buna creatie inspirata din viata unei comunitati etnice” si „Cea mai buna productie TV a unei televiziuni publice în limba româna din strainatate”.