Complex pentru îngrijirea animalelor, inaugurat în Bucuresti

Apropo.ro / 07.12.2006, 20:44
Complex pentru îngrijirea animalelor, inaugurat în Bucuresti
Un complex pentru îngrijirea animalelor de companie a fost inaugurat, joi, la marginea Capitalei, acesta fiind considerat unic în România datorita marimii si dotarilor de ultima ora, pentru ridicarea sa fiind investiti peste un milion de euro. Complexul


Un complex pentru îngrijirea animalelor de companie a fost inaugurat, joi, la marginea Capitalei, acesta fiind considerat unic în România datorita marimii si dotarilor de ultima ora, pentru ridicarea sa fiind investiti peste un milion de euro.

Complexul destinat îngrijirii animalelor se întinde pe o suprafata de aproximativ 10.000 de metri patrati, potrivit proprietarului acestuia, Liana Pepenica.

Ea a declarat ca investitia a fost motivata de „dragostea fata de animale”, dar si de faptul ca, în România, nevoia de servicii medicale veterinare complete si de calitate este tot mai mare.

Proprietarul complexului a explicat ca în spatele numelui centrului de îngrijire a animalelor – „Marco Vet” – se afla povestea trista a câinelui sau, boxerul Marco, (al carui bust turnat în bronz „pazeste” intrarea în receptia clinicii) care murit în urma cu cinci ani din cauza lipsei serviciilor medicale veterinare adecvate.

„Am facut acest complex în ideea ca animalele de acum ar trebui sa aiba ceea ce nu a avut Marco”, a adaugat, vizibil emotionata, Liana Pepenica.

Constructia include un spital clinic veterinar, dotat cu aparatura de ultima ora, o scoala de dresaj care dispune de un spatiu de peste 5.000 de metri, precum si o pensiune interna compartimentata în functie de specificul animalellor pe care urmeaza sa le gazduiasca.

Totodata, a fost organizata si o pensiune externa pentru câini, cu padocuri individualizate, împartite în zone pentru dormit, cu încalzire în pardoseala si zone libere unde animalul se poate plimba în voie în timpul zilei. De asemenea, centrul dispune de un teren cu gazon natural destinat plimbarii animalelor.

Proprietarii pot procura hrana, medicamente si accesorii pentru animale de la magazinele din incinta complexului sau îi pot „aranja” la salonul de cosmetica si frizerie.

Directorul general al complexului, Carla Postolache, a adaugat ca majoritatea aparatelor care doteaza clinica sunt unice în România, cu ajutorul lor putând fi tratate majoritatea afectiunilor animalelor.

În acest sens, Carla Postolache a prezentat sala pentru fizioterapie (destinate animalelor aflate în perioada de recuperare postoperatorie si celor obeze), aparatura pentru interventii chirurgicale laparoscopice, ecografe, endoscoape, precum si cele pentru acupunctura si laserterapie.

Directorul general a mai spus ca, în curând, proprietarii îsi vor putea supraveghea în timp real, de acasa, animalele lasate în pensiune, prin intermediul camerelor video conectate la internet si instalate în diverse puncte ale complexului.

Potrivit reprezentantior „Marco Vet”, preturile placticate „sunt cele medii de pe piata de specialite”, costul unei zile de cazare în pensiune ajungând la 57 de lei, al unei consultatii la 35 de lei, iar al unei vaccinari la 15 lei.

Mediafax