Complot dejucat în Liban

Apropo.ro / 29.11.2006, 13:18
Complot dejucat în Liban
Autoritațile de la Beirut au anihilat o grupare formata din 200 de membri care planuia asasinarea a 36 de politicieni libanezi antisirieni, dezvaluie publicația Al-Mustaqbal, citata de Yediot Aharonot, în ediția electronica. Ziarul al-Mustaqbal, care aparține

Autoritațile de la Beirut au anihilat o grupare formata din 200 de membri care planuia asasinarea a 36 de politicieni libanezi antisirieni, dezvaluie publicația Al-Mustaqbal, citata de Yediot Aharonot, în ediția electronica.

Ziarul al-Mustaqbal, care aparține familiei fostului premier libanez Rafic Hariri, asasinat în 2005, susține ca forțele de securitate libaneze au reușit sa îi aresteze pe doi dintre liderii grupului.

Investigațiile au relevat ca cei 200 de membri ai celulei se antrenau în tabere de refugiați palestiniene de pe teritoriul Libanului, cu scopul de a pune în aplicare un complot organizat de Siria pentru asasinarea a 36 de politicieni libanezi.

Potrivit cotidianului libanez, serviciile de spionaj siriene încredințasera planul terorist unei celule din cadrul organizației Fatah-Intifada.

Mediafax