Compozitorul Gabi Huiban, umilit și reținut de polițiștii din America

De: Mia Nicolescu / 13.07.2013, 12:10
Gabi Huiban și soția lui Cristina au fost arestați în aeroportul din Atlanta, fiind tratați precum doi infractori periculoși.

„A fost groaznic. Noi nu am fost în vacanță în America, ci ne întorceam din Mexic. Am avut escală de două ore în Atlanta și am fost reținuți. Sub pretext că, în acte, soția mea completase în dreptul numelui meu titulatura de prieten și nu cea de iubit sau de soț. Nu mi-a venit să cred ce s-a întâmplat. Ni s-au controlat toate bagajele, ne-au umblat în telefoane, ne-au cerut parolele de la paginile de Facebook, am fost umiliți, s-au comportat cu noi ca și când am fi fost ultimii infractori”, a declarat Gabi Huiban.

Și mai traumatizată a fost Cristina, soția compozitorului, aceasta fiind supusă unui interogatoriu foarte dur, în care polițiștii au amenințat-o.

Gabi Huiban și Cristina

„A stat ore întregi la interogatoriu. O amenințau întruna că o bagă la pușcărie. I-au pus în față tot felul de fotografii cu cine știe ce persoane căutate, interlopi, și o puneau să îi recunoască. Am stat o noapte în arest, în camere separate, nici nu am putut vorbi între noi. A fost groaznic. Era camera de 3/3, fără pat și cu WC-ul lângă. Arestul din aeroport e mult mai rău decât închisoarea propriu-zisă. A doua zi am fost eliberați. Soția mea este traumatizată, n-a putut să doarmă nici când a ajuns acasă, a avut coșmaruri toată noaptea”, a povestit Huiban.

Însă compozitorul nu vrea ca lucrurile să rămână așa, astfel că a consultat deja un avocat ca să vadă ce se poate face.

„Am beneficiat de ajutorul consulului, însa el ne-a ajutat că era român. În rest, nu și-a cerut scuze nimeni și nu accept ca situația să rămână așa. În plus, mie nu mi-a picat bine că mi-au pus interdicție că am colaborat cu mai mulți artiști din America și am interese profesionale acolo”, a mai spus Gabi Huiban.