Computere din aur, create de un designer român

De: Gabriela Voicu / 06.09.2012, 17:08
George Chiriță, un inginer electronist român emigrat în Franța, creează computere de lux pentru bogătașii planetei, regina Elisabeta a Marii Britanii fiind unul dintre clienții lui.

George Chiriță, un inginer electronist român emigrat în Franța, construiește computere de lux pentru miliardarii planetei.

Computerele sunt fabricate manual într-o mică fabrică din Melun, Franța, iar designerul susține că opera sa este inspirată din stilurile de pe vremea regilor francezi Louis al XV-lea și Louis al XVI-lea.

George Chiriță decorează computerele cu aur, marmură, lapis lazuli, iar prețul de pornire al unui astfel de exemplar este de 21.000 de dolari.

„Am vrut să creez un computer cu mai mult stil, în armonie și concordanță cu design-ul interior, dar până la urmă mi-am dat seama că acest computer a devenit un pretext pentru crearea unui obiect cu adevărat decorativ pentru a înfrumuseța spațiul înconjurător”, a declarat George Chiriță.

„Pentru a crea această «tehnologie de lux», în primul rând trebuie să folosești ultimele inovații din industria high-tech„, a mai spus Chiriță.

Computer placat cu aur

Inginerul român consideră că achiziționarea unui astfel de computer este mai degrabă o investiție, dată fiind creșterea prețului aurului.

Printre clienții lui se numără personalități din China și Orientul Mijlociu și chiar regina Elisabeta a Marii Britanii, căreia el i-a trimis un stick USB placat cu aur.