Computerul în ajutorul copiilor cu deficiențe de auz

Apropo.ro / 02.04.2004, 10:22
Computerul în ajutorul copiilor cu deficiențe de auz
Un numar de 26 de copii clujeni cu deficiențe de auz învața sa auda și sa vorbeasca și, ajutați de un program de calculator, aceștia își antreneaza auzul și asociaza cuvintele cu imaginile pe care le percep. Un număr de 26 de

Un numar de 26 de copii clujeni cu deficiențe de auz învața sa auda și sa vorbeasca și, ajutați de un program de calculator, aceștia își antreneaza auzul și asociaza cuvintele cu imaginile pe care le percep.

Un număr de 26 de copii clujeni cu deficiențe de auz învață să audă și să vorbească și, ajutați de un program de calculator, aceștia își antrenează auzul și asociază cuvintele cu imaginile pe care le percep.

Copiii sînt pregătiți la Centrul de Suport Familial și de Recuperare Timpurie a Copiilor cu Deficiențe Auditive și Asociate din Cluj- Napoca, în cadrul unui program declanșat în urmă cu doi ani, care se adresează copiilor cu deficiențe de auz și deficiențe asociate (mintale, sindromul hiperkinetic, hiperactiv), copii integrați în sistemul de învățămînt de masă ori în centre de plasament.

În cadrul Centrului, ei sînt testați, cu ajutorul calculatorului, pentru a se stabili gravitatea deficienței auditive. În funcție de audiogramele obținute astfel, cei trei psihopedagogi ai Centrului decid care sînt tipurile de exerciții pe care fiecare dintre copii trebuie să le rezolve.

La acest program, care a beneficiat de fonduri Phare, pot avea acces, gratuit, toți copiii cu deficiențe de auz.

Mediafax Business/ IT