Concert Blazzaj în cadrul “Dark Side Nights”

De: Nicoleta Nicolae / 24.02.2015, 20:00
Concert Blazzaj în cadrul “Dark Side Nights”
Trupa timişoreană de nu jazz & funk & fusion Blazzaj revine în Bucureşti, după mai bine de un an, pentru un concert în Club B52 (str. 11 iunie, nr 50). Evenimentul are loc în cadrul “Dark Side Nights”, un proiect Dark Side Booking Academy & B52. Intrarea: 20 de lei.

Avem şi after-party. Acesta se numeşte “Tărăboi de joi”, e un serial after-party, şi joia aceasta de el se va ocupa de tărăboi DJ Amon, care-ţi toarnă-n curte beton. N-am găsit altă rimă… La after-party intrarea este liberă.

Jazz alb pentru zile negre

Înfiinţată în 1996, în Timişoara, Blazzaj este o formaţie care abordează genurile Nu-jazz, funk şi fusion. Sound-ul este influenţat de “Prince, Funkadelic, James Brown… and all that Jazz!”, aşa cum recunosc chiar ei pe pagina lor de Facebook.

Iată-i în 2011 la emisiunea Guerrilive din studioul Radio Guerrilla: http://youtu.be/PyH70tlBDUc.

Fondatori, în urmă cu aproape 20 de ani, au fost Eddie Neumann şi Florin Barbu, iar trupa s-a numit iniţial FunkinLeFree. Denumirea Blazzaj a apărut ulterior şi provine de la cominaţia termenilor “blazare” şi “jazz”, dar citită cu finalul inversat, ca la un typo. Adică nu “blajazz”, ci “blazzaj”. Denumirea are un sens şi citit de la coadă la cap: “blazzaj” devine “jazzalb”.

Albumele lor sunt două: Atenţie Blazzaj! (1988) şi Macadam (2003).

Puteţi asculta nişte mostre de Blazzaj pe SoundCloud: https://soundcloud.com/blazzaj. Sau pe MySpace: http://www.myspace.com/blazzaj.

“Dark Side Nights” în Club B52, joi

Dark Side Booking Academy şi Club B52 pornesc o nouă platforma muzicală “menită să promoveze scena muzicală românească şi să întarească, pe cât posibil, relaţia dintre public şi trupe. Astfel, Dark Side Nights se va desfăşura joia, la B52, unde vor concerta trupe consacrate, dar şi trupe din noul val, aparţinând tuturor genurilor muzicale, unicul scop fiind mediatizarea fenomenului muzical > şi nicidecum mercantilizarea lui”, după cum spun autorii Dark Side.

“Dark Side Nights” încep aşadar primăvara aceasta cu 10 evenimente deja confirmate:

Blazzaj – 26 februarie (episodul pilot)

Chimie | Flou Rege – 5 martie

Omul cu Şobolani (OCS) – 12 martie

Argatu | Vali Umbra | Power pe Vinil – 19 martie

TBA – 26 martie

Paraziţii – 2 aprilie

ZOB | H8 – 9 aprilie

Niste Baieti I White Mahala – 16 aprilie

Basska – 23 aprilie

Celelalte Cuvinte – 7 mai

Dacă e joi, e tărăboi

De-acum încolo, după fiecare concert de joi din Club B52 se va ţine un after-party. Intrarea este liberă. Pentru început, joia asta, gazda petrecerii va fi DJ Amon.

Amon, pe numele complet este Alex Bogdan. Este genul care explorează toate subgenurile muzicii alternative. Sau, mă rog, aproape toate.

Amon pe Facebook

Amon pe MixCloud

Data şi ora: joi, 26 februarie, ora 20

Locul: B52 (str. 11 iunie, nr 50)

Concert: Blazzaj

After party: “Tărăboi de joi”, cu DJ Amon

Intrare: 20 de lei

Facebook Event: Blazzaj, joi în B52