Concert Peter Gabriel la București – 8 mai 2014, Romexpo

Apropo.ro / 04.11.2013, 16:30
Concert Peter Gabriel la București - 8 mai 2014, Romexpo
Peter Gabriel va susține primul său concert la București pe data de 8 mai 2014. Spectacolul va avea loc în pavilionul central de la Romexpo.

Celebrul artist de origine britanică se va afla pentru prima dată la noi în țara în primăvara anului viitor, concertul său fiind programat să aibă loc pe 8 mai, în pavilionul central din cadrul complexului expozițional Romexpo. Show-ul face parte din turneul Back to Front ce macheaza 25 de ani de la apariția celui mai cunoscut album al artistului, „So”, material remasterizat și disponibil începând cu această lună într-o ediție de colecție.

Pentru vremea în București și în alte orașe, consultă vremea apropo

Proaspăt nominalizat pentru includerea în The Rock and Roll Hall of Fame, Peter Gabriel este unul dintre artiștii internaționali a căror cariera impresionează prin longevitate, inovație și versatilitate. Cu 6 statuete Grammy, 3 Brit Awards și alte 13 trofee MTV Video Music Awards, Peter Gabriel este unul dintre cei mai influenți artiști din industria muzicală internațională, fiind recunoscut ca atare și în cadrul BMI London Awards, odată cu acordarea premiului BMI Icon pentru întreaga activitate.

 


 

Membru fondator al trupei Genesis, Peter Gabriel s-a remarcat odată cu primele concerte ale trupei, devenind tot mai cunoscut datorită costumațiilor nonconformiste și a poveștilor improvizate înaintea fiecărei piese din set-list. După opt ani petrecuți alături de membrii Genesis, Peter s-a hotărât să-și continue drumul în muzică pe cont propriu, decizie ce avea să-i aducă un succes nebănuit. Dacă primele patru albume lansate după despărțirea de trupă l-au ajutat să-și definească traiectoria muzicală, cel de-al cincilea material, intitulat ‘So”, a fost cel care i-a adus succesul internațional, consacrându-l drept un artist complet.

Răsplătit cu nenumărate discuri de platină, atât în Statele Unite, cât și pe continentul european, albumul ‘So” a fost privit ca o adevărată revelație încă din primele zile de la apariție, ajungând pe prima poziție în UK Album Chart și pe locul al doilea în Billboard 200 US. Sledgehammer, Big Time, In Your Eyes și Don”t Give Up, un duet emoționant cu Kate Bush, sunt doar câteva dintre hit-urile care au urcat rapid în clasamentele internaționale. Sledgehammer a fost de altfel și piesă cu care Peter Gabriel și-a detronat foștii colegi din trupa Genesis, ocupând prima poziție în topul din Statele Unite. Single-ul s-a bucurat și de un videoclip special care a stabilit noi standarde de creație vizuală în industria muzicală. Acesta a câștigat nu mai puțin de 9 MTV Video Music Awards în 1987, record ce rămâne încă în picioare, devenind totodată și cel mai difuzat clip din istoria MTV. Succesul albumului i-a mai adus lui Peter Gabriel 2 trofee Brit Awards la categoriile Best British Male Solo Artist și Best British Video pentru Sledgehammer, plus 2 nominalizări la Grammy-uri pentru cel mai bun artist, cea mai bună piesă și cel mai bun album.

Pasiunea pentru animații și efecte speciale a devenit treptat una dintre caracteristicile carierei sale, ideile ingenioase puse în practică odată cu fiecare nou clip aducându-i tot mai multe premii. De altfel, 3 dintre statuetele Grammy din palmaresul sau sunt pentru categoria video: Best Short Form Music Video în 1993 și 1994 pentru Digging în the Dirt, respectiv Steam și Best Long Form Music Video pentru Secret World Live, în 1996. Însă dincolo de viziunile artistice inovatoare în materie de grafică, Peter Gabriel este un muzician complex, interpret și compozitor ce și-a pus amprentă de-a lungul carierei solo pe nu mai puțin de 9 albume de studio, 3 albume live, 4 soundtrack-uri și alte 4 compilații, plus peste 35 de single-uri.

 


 

În toamna anului 2012, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări de la apariția albumului ‘So”, Peter Gabriel a decis să remasterizeze piesele incluse inițial pe celebrul album, lansând o ediție specială disponibilă în trei formate: CD simplu, set ce include atât albumul ‘So”, cât și două alte CD-uri „Live în Athens 1987”, nepromovate până acum, și Deluxe Box, în ediție limitată, care, pe lângă album și cele două CD-uri „Live în Athens 1987″, conține și materialul ‘So DNA” ce ilustrează mai multe etape din procesul de creație și înregistrare a albumului. Aceasta lansare a fost urmată de un nou turneu mondial ce a readus pe scenă cele mai cunoscute piese din repertoriul Peter Gabriel, turneu ce va fi prelungit și în 2014. Acesta se anunță a fi, se pare, și ultimul turneu al artistului din perioada imediat următoare, Peter anunțându-și deja intenția de a lua o pauză de la cariera muzicală pentru a se putea dedica în totalitate vieții de familie.

Așadar, printre ultimele tari care vor avea șansa să-l vadă pe Peter Gabriel live se va afla și România. Bucureștiul va găzdui primul show al artistului organizat vreodată în țara noastră, acesta urmând a avea loc pe 8 mai, în pavilionul central din cadrul Romexpo.

Biletele sunt disponibile pe www.myticket.ro, începând de joi, 7 noiembrie, la mai multe categorii de preț, în funcție de distanța față de scenă: 165 de lei în tribune, 175 de lei în Golden Ring (în picioare), 385 de lei în categoria Premium Seats (locuri pe scaune) și 495 de lei în Diamond Seats (locuri pe scaune).

În perioada următoare, biletele vor putea fi achiziționate și din rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzică, Librăria Mihai Eminescu, precum și de la casa de bilete a Sălii Palatului.