Concert Regal, un eveniment caritabil cu istorie, pe scena Ateneului Român,

De: Alexandra Necsoiu / 10.10.2018, 17:58
Concert Regal, un eveniment caritabil cu istorie, pe scena Ateneului Român,
Fundaţia Principesa Margareta a României continuă tradiţia de a susţine şi promova cultura şi talentul românesc, prin a unsprezecea ediţie a Concertului Regal Caritabil. Organizat anual, în ziua de 25 octombrie, Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive şi de succes evenimente de strângere de fonduri din România. Fondurile strânse din sponsorizări şi donaţii au însumat peste 1.300.000 de euro, o investiţie făcută în viitorul artistic al României.

Pe 25 octombrie 2018, pe scena Ateneului Român, se reunesc muzicieni de valoare din noua generaţie, care se bucură de recunoaştere internaţională: violonista Anna Tifu, pianistul Mihai Diaconescu şi dirijorul Constantin Adrian Grigore. Programul evenimentului celebrează 100 de ani de cultură românească. Biletele pot fi achiziţionate pe www.fpmr.ro/concert-regal şi pe www.eventbook.ro.

Organizat anual, începând din 2008, de către Fundaţia Principesa Margareta României,  Concertul Regal Caritabil a avut loc în mod tradiţional în ziua de 25 octombrie, cu ocazia aniversării Regelui Mihai I al României, fondator al Fundaţiei alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Fiecare ediţie a concertului aniversar a adus pe scena Ateneului Român cei mai valoroşi muzicieni ai momentului şi mari orchestre, în susţinerea tinerilor talentaţi artişti români. Serile de gală s-au bucurat de o prezenţă remarcabilă: peste 800 de invitaţi, membri ai Familiilor Regale, membri ai Corpului Diplomatic, demnitari români, personalităţi de cultură şi din mediul de afaceri, sponsori şi susţinători ai Fundaţiei, dar şi de o mediatizare de succes. 

Între companiile care au avut o contribuţie substanţială şi sustenabilă la acest proiect cultural se numără BRD – Groupe Société Générale, Kaufland România, ISS Facility Services, Fundaţia Vodafone România şi Groupe Renault. Fondurile strânse din sponsorizările şi donaţiile atrase la Concertul Regal au însumat peste 1.300.000 de euro şi au dezvoltat programul naţional Tinere Talente. Au fost acordate peste 280 de burse artiştilor aflaţi la început de drum, care provin din familii cu venituri modeste, iar cu sprijinul mentorilor şi a promovării susţinute, aceştia au reuşit performanţe extraordinare pe plan naţional şi internaţional. Fiecare ediţie a evenimentului a fost transmisă în direct la tv şi radio, în parteneriat cu TVR şi SRR, iar evenimentul a fost preluat de toate canalele naţionale de ştiri, audienţa depăşind anual 5.000.000 de persoane şi 250.000 euro valoare media.