Concertele anului 2014 în România

Apropo.ro / 03.01.2014, 07:00
Concertele anului 2014 în România
Dacă anul trecut am putut să îi vedem live la Bucureşti pe unii dintre cei mai cunoscuţi artişti ai momentului precum Roger Waters, Rammstein, Depeche Mode, Richard Clayderman, Mark Knopfler, Yanni, Vaya con Dios, Patricia Kaas, Slash sau Andrea Bocelli, nici anul 2014 nu se lasă mai prejos şi vine cu numeroase concerte de zile mari.

Peter Gabriel

Artistul britanic va concerta pentru prima dată în România, pe 8 mai 2014. Peter Gabriel vine pentru prima dată în România şi va susţine un concert în pavilionul central din cadrul complexului expoziţional Romexpo din Bucureşti. Show-ul face parte din turneul „Back to Front”, care marchează 25 de ani de la apariţia celui mai cunoscut album al artistului, „So”. Recent nominalizat pentru includerea în “The Rock and Roll Hall of Fame”, Peter Gabriel este unul dintre artiştii internaţionali a căror carieră impresionează prin longevitate, inovaţie şi versatilitate. Biletele pentru concertul de la complexul Romexpo sunt disponibile pe www.myticket.ro la mai multe categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă. Astfel, biletele costă 165 de lei în tribune, 175 de lei în Golden Ring (în picioare), 385 de lei în categoria Premium Seats (locuri pe scaune) şi 495 de lei în Diamond Seats (locuri pe scaune). Biletele vor putea fi achiziţionate şi din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, precum şi de la casa de bilete a Sălii Palatului.

Al Bano

Cântăreţul italian concertează la Bucureşti, pe 7 mai 2014, acompaniat de o orchestră simfonică. Astfel, Al Bano revine la Bucureşti pe 7 mai 2014, pentru un concert care va avea loc la Sala Palatului, alături de Alexander Simphony Orchestra. Faţă de apariţiile anterioare pe scenele din România, show-ul din primăvara anului viitor va beneficia de un plus de vitalitate, armonie şi calitate sonoră excepţională. La iniţiativa organizatorilor, Al Bano a acceptat provocarea de a concerta alături de profesioniştii ansamblului Alexander Simphony Orchestra. Alături de aproximativ 90 de instrumentişti de elită, Al Bano va dovedi încă o dată că profesionalismul şi talentul nu au frontiere şi nici limite de vârstă. Biletele pentru acest concert au fost puse în vânzare la preţuri care variază în funcţie de categoria de loc – între 70 de lei şi 280 de lei. Acestea se pot achiziţiona prin reţeaua Vreau Bilet, de la punctele de vânzare din Unirea Shopping Center (etajul 2), D’Arte Foto (Librăria Eminescu), la Teatrul Elisabeta, de la Sala Palatului şi online, prin www.vreaubilet.ro.

Deep Purple

Membrii trupei hard rock modern Deep Purple revin în România pentru un concert ce va avea loc pe 20 februarie 2014, la Sala Polivalenta din Bucureşti. Fiind una dintre cele mai apreciate trupe de rock progresiv, heavy metal şi hard rock, alături de Led Zeppelin şi Black Sabbath, Deep Purple rămâne un nume reprezentativ pentru cultura genului fiind totodată una dintre cele mai iubite trupe britanice din istorie. Concertul va avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti pe 20 februarie 2014. Biletele pentru concert sunt disponibile pe www.myticket.ro, dar şi în reţeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu şi Sala Palatului, iar preţul este cuprins între 95 lei şi 265 lei.

Cindy Lauper

Artista va concerta la Bucureşti pe 12 iunie 2014, cu doar câteva zile înainte de împlinirea vârstei de 61 de ani. Concertul va avea loc la Sala Palatului din Bucureşti de la ora 20.00. Cindy Lauper a scos 11 albume, care au înregistrat vânzări foarte mari: peste 50 de milioane de exemplare. Artista a fost nominalizată pentru 14 premii Grammy, două premii American Music, şapte premii American Video Awards şi 18 premii MTV.

Kitaro

Concertul artistului Kitaro care urma să aibă loc pe 5 octombrie la Sala Palatului din Bucureşti a fost reprogramat pentru 2 martie 2014 în aceeaşi locaţie. Potrivit unor informaţii venite din partea managerului Kitaro, amânarea concertului a survenit în urma conflictelor geopolitice din Siria, fapte ce i-au determinat pe reprezentanţii artistului să reconfigureze datele tuturor concertelor cuprinse în cadrul turneului internaţional. Biletele achiziţionate pentru concertul anunţat iniţial îşi vor păstra valabilitatea pentru reprezentaţia de la începutul lunii martie.

Foto Hepta