Concertul Deep Purple 2014, București: Accesul va fi permis de la ora 19.00

Apropo.ro / 19.02.2014, 16:00
Concertul Deep Purple 2014, București: Accesul va fi permis de la ora 19.00
Accesul la concertul pe care trupa Deep Purple îl va susține joi, la Sala Polivalentă din București, va fi permis de la ora 19.00, informează organizatorul evenimentului, Emagic. Parcarea Sălii Polivalente va fi indisponibilă!

Accesul în Sala Polivalentă va fi posibil începând cu ora 19.00, cu câteva minute înaintea orei 20.00 fiind programat să înceapă concertul trupei din deschidere, Grimus. Deep Purple va urca pe scenă imediat după trupa Grimus, promițând publicului peste o oră și jumătate de muzică live cu piese cunoscute, dar și melodii noi, incluse pe noul album „Now What?!”.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Organizatorii recomandă spectatorilor să vină din timp, pentru a evita eventualele aglomerări la porțile de acces. De asemenea, nu este încurajată prezența copiilor la astfel de concerte din cauza sunetului foarte puternic, însă, dacă părinții aleg să vină alături de cei mici, aceștia vor avea acces în zona de concert doar în baza unui bilet valid, indiferent de vârstă.

În zona de concert nu va fi permis accesul cu sticle (inclusiv sticlele de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), bidoane de plastic, cutii cu băutură, conserve, artificii, bannere susținute de bețe, spray-uri, scaune, arme, băuturi și mâncare, obiecte contondente, animale de companie, lanțuri, bagaje voluminoase, lasere, aparate foto profesionale și aparate de înregistrare audio-video.

În zona de concert, pentru eficientizarea accesului la bar, toate produsele vor fi comercializate în baza unor jetoane ce vor putea fi procurate de la punctele special amenajate. În cazul neutilizării lor pe durata concertului, acestea vor putea fi răscumpărate fie în aceeași seară, de la casieriile din incintă, până la ora 23.00, fie până pe 28 februarie, prin trimiterea unui e-mail la adresa [email protected].

Pentru concertul trupei Deep Purple ce va avea loc maine seara, parcarea Salii Polivalente va fi indisponibila, spectatorilor fiindu-le recomandata utilizarea mijloacelor de transport in comun.

Mult asteptatul concert al trupei britanice este aproape sold-out, fluxul mare de oameni estimat fiind motivul principal pentru care autoritatile recomanda inchiderea parcarii, pentru a folosi Calea Piscului exclusiv pentru acces pietonal. Calea Piscului (cu intrare din Bulevardul Tineretului) este una dintre principalele alei de acces si, totodata, singura posibilitate de intrare cu masina pe platforma ce gazduieste parcarea Salii Polivalente, de aceea prezenta automobilelor poate deveni un pericol pentru spectatorii asteptati la eveniment. Organizatorii recomanda asadar utilizarea mijloacelor de transport in comun. Daca utilizarea masinii personale este imperativa, se poate folosi parcarea Palatului Copiilor, situata in imediata vecinatate a Salii Polivalente, numarul de locuri disponibile fiind limitat.

Ultimele bilete pentru concertul de joi mai pot fi achiziționate din rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu și de la casa de bilete a Sălii Palatului, urmând ca, în limita disponibilității, acestea să poata fi cumpărate și de la intrarea în Sala Polivalentă, în seara evenimentului.

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal și hard rock, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple este și astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formată în 1968, de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans și Ian Paice, reuniți inițial sub numele de Roundabout, și cu un sound de rock progresiv, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume și de componență, reușind să-și contureze identitatea muzicală spre începutul anilor 1970, odată cu lansarea albumului „Deep Purple In Rock”. Au urmat „Fireball” și „Machine Head”, unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima poziție în clasamentul britanic. „Highway Star”, „Space Truckin'”, „Lazy” și „Smoke on the Water” sunt doar câteva dintre piesele care aveau să devină reprezentative pentru cariera trupei.

În ultimii ani, Deep Purple a continuat să lanseze albume și să concerteze în toată lumea, consolidându-și poziția de „legendă” a genurilor hard rock și heavy metal. De altfel, muzica trupei a influențat de-a lungul timpului numeroși alți artiști, precum Metallica, Aerosmith, Van Halen, Alice in Chains, Bon Jovi, Motörhead și chiar „noul val” de heavy metal britanic – Iron Maiden, Judas Priest și Def Leppard.

Postul de radio britanic Planet Rock a clasat-o pe poziția a cincea în topul celor mai influente trupe din lume. Cu vânzări record de peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care aproape 18 milioane de copii vândute doar în Statele Unite ale Americii, Deep Purple își continuă povestea muzicală cu un nou material discografic, lansat în primăvara anului trecut: „Now What?!”.