Conchita Wurst, câștigătoarea Eurovision 2014, fără barbă! (Foto)

De: Carmen Ulian / 12.05.2014, 10:30
Conchita Wurst, câștigătoarea concursului Eurovision 2014, a fost una dintre cele mai criticate și controversate apariții din cadrul evenimentului muzical.

Pentru prima dată din 1966, Austria a câștigat finala concursului Eurovision. Reprezentanta Austriei, travestitul Conchita Wurst, pe numele său real Tom Neuwirth – purtând tocuri înalte, gene foarte lungi, dar și o barbă generoasă – se număra de altfel printre favoriți.

Pe lângă perfomanțele muzicale, Conchita Wurst a ieșit în evidență și prin imaginea sa, aceea a unui travestit devenit simbol european în dezbaterile despre homosexualitate.

Conchita Wurst

Biografia Conchitei Wurst arată că Thomas „Tom” Neuwirth s-a născut în 1988, în Gmunden, Austria. Înainte de a se dedica muzicii, a fost decorator de vitrine. La vârsta de 14 ani, tânărul s-a lansat în muzică, participând la emisiuni de profil, precum, „StarMania” și „The Voice”. De asemenea, a făcut parte dintr-un grup de cântăreți pentru o perioadă, însă fără a cunoaște succesul.

Aceasta a fost perioada în care Thomas Neuwirth a devenit Conchita Wurst (cuvântul german „wurst” înseamnă cârnați). Încet, încet, Conchita Wurst a devenit o persoană publică, căpătând vizibilitate.

conchita wurst

„Eu nu vreau să fiu o femeie. Scopul meu este de a fi o regină, dar, acasă, eu sunt un băiat foarte leneș”, a declarat Conchita pentru Reuters.

Citește mai multe detalii despre povestea vieții Conchitei Wurst, pe Mediafax.ro