Conchita Wurst, reprezentanta Austriei la Eurovision 2014

Apropo.ro / 20.09.2013, 15:45
În competiția Eurovision am observat numeroase apariții controversate, însă austriaca Conchita Wurst întrece parcă orice am văzut până acum.

În comparație cu Dana Internațional, reprezentanta Austriei Conchita Wurst este ceva și mai și. Un tip cu părul lung, ca abanosul, sprâncene pensate și gene false, buze cărnoase, siluetă lucrată, dar și barbă atent tunsă. O imagine care te amețește.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Artistul travestit a stârnit deja controverse în ce privește prezența lui la Eurovision 2014, dar asta nu înseamnă că se va retrage din concurs, mai ales când există și un precedent.

wurst

Conchita are 24 de ani, iar numele său real este Tom Neuwirth. Tața de origine este Columbia. Prima dată a apărut în public într-un spot publicitar în 2006, apoi a participat la emisiunea Star Mania, un show de talente, după care a dispărut complet până în 2011, când a revenit cu un nou look, dar și sub pseudonimul de astăzi.

Wurst se comportă ca o lady: feminitate, haine, accesorii, păr, dar la barbă nu vrea să renunțe. Momentan.

Mulți dintre cei care au urmărit vedeta se împart în două categorii – cei care o susțin, și cei care sunt homofobi și care au început să strângă semnături ca Wurst să nu reprezinte Austria la concursul ce va avea loc la Copenhaga, Danemarca.

wurst

Conchita spune că va lupta până la final pentru ca oamenii să învețe să fie mai toleranți, mai înțelegători, să nu mai facă discriminări. Wurst este convinsă că în secolul 21 fiecare persoană are dreptul de a face ceea ce dorește, de a avea viața pe care o dorește, atât timp cât alții nu sunt afectați sau libertatea lor este pusă în pericol.