Conchita Wurst va cânta în faţa Parlamentului European

De: Cătălina Matei / 12.09.2014, 10:18
Conchita Wurst va cânta în faţa Parlamentului European
Câştigătorul Eurovision 2014 va susţine un concert special la Bruxelles, pe esplanada Parlamentului European, la invitaţia unui grup de europarlamentari, pe 8 octombrie, în cadrul unei iniţiative ce vizează combaterea discriminărilor.

 „Atunci când te angajezi să lupţi pentru iubire, respect şi toleranţă, te înscrii într-o mişcare foarte largă, susţinută de mulţi oameni din Europa şi în rândul factorilor politici, chiar dacă ea este din păcate combătută de anumite forţe”, a declarat Conchita Wurst pentru agenţia de presă austriacă APA, citată de AFP.

Potrivit Mediafax, Conchita Wurst va susţine un concert de o oră, la invitaţia eurodeputaţilor provenind din cinci grupuri parlamentare diferite, lansată de vicepreşedinta ecologistă austriacă Ulrike Lunacek, care a militat şi a reuşit să convingă Parlamentul European să adopte, în luna februarie a.c., un raport contra homofobiei şi a discriminărilor asociate orientării sexuale.

„S-a stabilit: pe 8 octombrie, Conchita Wurst va cânta în faţa Parlamentului European, la invitaţia mea şi a altor eurodeputaţi”, a confirmat Ulrike Lunacek pe pagina sa de Facebook.

Foto: AFP / MediafaxFoto

Travestitul originar din Austria a devenit un fenomen în ţara sa după apariţia, în 2011, în emisiunea „Die Grosse Chance”. Modul în care a interpretat piesa „My Heart Will Go On”, de pe coloana sonoră a filmului „Titanic”, i-a adus celebritatea. Apoi, Conchita a participat la multe alte reality show-uri, inclusiv în Germania.

De asemenea, a susţinut concerte şi a devenit un simbol al cauzei gay. Însă celebritatea şi-a asigurat-o după ce a câştigat concursul cântecului european Eurovision 2014.