CONCLAVUL

Apropo.ro / 21.11.2001, 04:07
CONCLAVUL
Fotbal intern: "Ne asumam riscurile" Fotbal extern: Noaptea generalilor Alte sporturi: Calatorie in catuse Sub patronajul lui Mircea Sandu, Comitetul Executiv al FRF va decide astazi ce atitudine va adopta fata de selectionerul Gheorghe Hagi Cel mai important punct


Fotbal intern: „Ne asumam riscurile”

Fotbal extern: Noaptea generalilor

Alte sporturi: Calatorie in catuse



Sub patronajul lui Mircea Sandu, Comitetul Executiv al FRF va decide astazi ce atitudine va adopta fata de selectionerul Gheorghe Hagi

Cel mai important punct de pe ordinea de zi a sedintei Comitetului Executiv al FRF îl constituie situatia echipei nationale dupa ratarea calificarii la Campionatul Mondial de anul viitor. Ieri, Mircea Sandu si Hagi au avut o discutie între patru ochi, prima dupa esecul în fata Sloveniei. Rezultatele întrevederii vor fi comunicate azi celorlalti membri ai „guvernului” federal.

Dupa analiza pe marginea „dublei” de baraj, la care va participa si Hagi, Mircea Sandu ar putea supune la vot chiar si demiterea selectionerului. Avînd în vedere puterile conferite de Executiv, ar fi de asteptat ca propunerea sa aiba sorti de izbînda. Cu toate acestea, majoritatea membrilor opteaza pentru mentinerea lui Hagi pe banca tehnica a tricolorilor.

Practic, nici unul dintre cei interpelati ieri nu s-a aratat pentru demitere, majoritatea anuntînd ca merg pe mîna presedintelui FRF. Mai exista o categorie, a acelora care urmeaza sa se hotaresca la fata locului, în functie de discutiile de azi.

Pro Hagi

„Eu zic ca dupa întîlnirea dintre Mircea Sandu si Hagi se va ajunge la o întelegere. Voi fi împotriva demiterii lui Hagi”, a anuntat Dumitru Dragomir, presedintele LPF. Cam pe aceeasi linie merge si Adalbert Kassai, secretarul general al FRF.

„Nu sînt pentru demiterea lui Hagi. Timpul pe care l-a avut la dispozitie a fost scurt. Am convingerea ca poate sa conduca, dar trebuie sa înceapa un program mai complex”, a spus Kassai, care crede ca azi nu se va supune la vot demiterea selectionerului, ci doar se va face o analiza.

Pentru mentinerea lui Hagi se pronunta si Emeric Ienei, director tehnic al FRF. „Votez pro-Hagi. Nu poti taia dupa doua luni aripile unui tînar antrenor care vrea binele fotbalului românesc. Iar Hagi ar gresi daca ar renunta. El trebuie sa-si ia revansa fata de el în primul rînd. Îmi place sa cred ca o sa devina un antrenor bun”, a comentat experimentatul tehnician.

Transant a fost si unul dintre reprezentantii Diviziei B, satmareanul Mircea Govor: „Eu zic ca nu ar trebui discutata demiterea lui Hagi. Nu merita asa ceva, sa fie scos pe usa din dos dupa tot ce a facut pentru fotbalul românesc”. Si Gino Iorgulescu spune ca-l va sustine pe Hagi, fostul sau coleg de la Sportul Studentesc si de la echipa nationala.

„Toti avem cîte o vina în pierderea calificarii, nu numai Hagi. Nu cred ca se va ajunge sa se voteze demiterea lui”, a spus Gino. Pentru Hagi ar vota si „AJF”-istul Corneliu Costinescu, dar „cu amendamentul sa se consulte în viitor cu oamenii experimentati”.

Pe mîna presedintelui
Cîtiva membri ai Comitetului Executiv merg pe principiul ca „Mircea Sandu a fost mandatat sa se ocupe de problema echipei nationale”. „Nu cunosc înca analiza. Sa vedem ce variante ne propune presedintele Federatiei, pentru ca el si-a asumat aceasta raspundere”, a precizat Valentin Alexandru.

„Orice decide presedintele, voi fi de acord cu el”, a spus la rîndul sau proaspatul presedinte al PNL Neamt, Gheorghe Stefan. Pe aceeasi idee a punctat si Jean Padureanu: „Cred ca Mircea Sandu trebuie sa aiba cuvîntul hotarîtor. Îmi voi fixa punctul de vedere în functie de discutiile de acolo”.

„Daca se va supune votului, voi merge pe propunerea lui Mircea Sandu. Dar nu cred ca trebuie schimbat Hagi”, a spus, la rîndul sau, Dan Petrescu, unul dintre vicepresedintii FRF. Stefan Chitu este nehotarît. „As merge pe mîna lui Hagi, dar depinde si de pozitia presedintelui”, a spus presedintele Poianei Cîmpina.

Nehotarîtii
În Comitetul Executiv exista si cîtiva membri care fie nu sînt hotarîti ce atitudine sa adopte, fie nu vor sa-si dezvaluie optiunea. „Nu pot sa ma pronunt pîna nu ascult si parerea unor oameni de fotbal”, a anuntat Marian Albu, trezorierul FRF.

„Prefer sa iau o decizie la finalul analizei care se va face”, a spus la rîndul sau Vasile Avram, presedintele AMF Bucuresti. Reprezentantul Diviziei C, Constantin Caraivan de la Gaz Metan Tîrgu Mures, a refuzat sa faca vreun comentariu pe aceasta tema. În schimb, dinamovistul Cornel Dinu s-a limitat la a zice ca „nu pot vorbi despre o discutie la care n-am fost înca”.
Sursa:www.prosport.ro