Concluzia anchetei: Amy Winehouse a murit din cauza abuzului de alcool

Apropo.ro / 27.10.2011, 11:43
Concluzia anchetei: Amy Winehouse a murit din cauza abuzului de alcool
Concluzia anchetei in cazul decesului lui Amy Winehouse este ca artista a murit "accidental", din cauza alcoolemiei de cinci ori mai mare decat valoarea minima la care se considera ca o persoana se afla in stare de ebrietate.

Amy Winehouse a avut parte de o „moarte accidentala”, cauzata de abuzul de alcool, potrivit concluziilor anchetei initiate de politia britanica. Autopsia a evidentiat o alcoolemie de peste cinci ori mai mare decat valoarea minima la care se considera ca o persoana se afla in stare de ebrietate.

Ipoteza producerii unui „stop and go” in cazul cantaretei a fost confirmata in urma anchetei. „Stop and go” este un termen care descrie un consum abuziv de alcool dupa o perioada de abstinenta.

Amy Winehouse a murit la varsta de 27 de ani, dupa ce s-a confruntat multi ani cu dependenta de alcool si de droguri. Trupul neinsufletit al cantaretei a fost descoperit in resedinta ei din Camden, un cartier din nordul Londrei, pe 23 iulie. Politistii au descoperit la fata locului patru sticle goale de votca – doua mari si doua mici.

Tony Bennett & Amy Winehouse – Body And Soul de pe tare.ro

Ancheta oficiala a dezvaluit faptul ca la ora decesului, cantareata britanica avea in organism 416 miligrame de alcool la 100 mililitri de sange. Limita maxima admisa de lege este de 80 de miligrame de alcool.

Potrivit testelor toxicologice, in organismul cantaretei nu se aflau „substante ilegale” la ora decesului. Amy Winehouse nu consumase deloc alcool in luna iulie, pana in data de 22 a lunii respective.

Vedeta a fost descoperita decedata, in pat, de bodyguardul ei personal Andrew Morris. Mitch Winehouse, tatal lui Amy, vrea sa scrie o carte despre fiica lui, pe care o va intitula „Amy, My Daughter”. Cartea va fi lansata in vara lui 2012.