Condamnat la moarte prin spânzurare… de două ori

Apropo.ro / 18.10.2013, 18:15
Condamnat la moarte prin spânzurare... de două ori
După ce un traficant de droguri a supraviețuit în urma pedepsei mortale prin spânzurare, el va fi pus din nou în ștreang de autoritățile iraniene.

Alireza M, un bărbat condamnat pentru trafic de droguri, a fost spânzurat în urmă cu câteva zile, într-un penitenciar din orașul iranian Bojnord, dar a fost găsit în viață la morgă, relatează BBC.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Bărbatul primește îngrijiri medicale la spital, dar autoritățile iraniene au anunțat că execuția va fi repetată. „Verdictul este pedeapsa cu moartea și va fi aplicat imediat ce condamnatul se va face bine„, au anunțat autoritățile judiciare iraniene.

Alireza M, în vârstă de 37 de ani, a fost ținut în laț 12 minute, iar un medic l-a declarat mort. Dar, când familia a mers să ia corpul condamnatului, acesta a început să respire.

Perspectiva oripilantă de a fi spânzurat a doua oară, după ce deja a trecut o dată prin acest calvar, evidențiază cruzimea și lipsa de umanitate a pedepsei cu moartea„, a reacționat Philip Luther, director în cadrul Amnesty International.

Citește mai multe detalii despre bărbatul care a supraviețuit după ce a fost spânzurat, pe Mediafax.ro