Condamnată pentru că fiica ei a desenat cu cretă pe pietre

De: Marian Andrei / 02.08.2012, 12:30
Condamnată pentru că fiica ei a desenat cu cretă pe pietre
Un judecător american a considerat că fapta fetiței se încadrează la "vandalism", astfel că mama trebuie să presteze 50 de ore de muncă în folosul comunității pentru a scăpa de acuzații.

Totul a plecat de la faptul că Susan Mortensen, în vârstă de 29 de ani, i-a permis fiicei sale să deseneze cu cretă pe pietrele din parcul Belle Isle, fapt observat de o polițistă cu care a avut un schimb aprins de replici.

Totul a culminat cu acuzația de vandalism, cu care s-a ajuns la Tribunal. Judecătorul a luat în considerație acuzațiile, dându-i totuși o șansă tinerei mămici – ea poate scăpa de acuzații dacă va presta 50 de ore de muncă în folosul comunității, restaurând aspectul (curățarea vopselei vechi și revopsirea) a 200 de stâlpi ce mărginesc principalul drum din parc.

Motivația judecătorului a fost că desenatul cu cretă poate fi echivalat cu grafitti-ul, lucru contestat vehement de susținătorii condamnatei, care au arătat că grafitti-urile, fiind făcute cu vopsea, rezistă foarte mult în timp, în timp ce desenele cu cretă se șterg… la prima ploaie.